SVH neemt horeca-uitgeverij over

23 april 2015 |
SVH neemt horeca-uitgeverij over

De SVH heeft onlangs de uitgeefactiviteiten overgenomen van PlanBoek Uitgeverij, een gespecialiseerde uitgeverij op het gebied van leermiddelen
voor leidinggeven, management en ondernemen in de horeca. Dankzij deze overname kan SVH op korte termijn voldoen aan de groeiende behoefte aan nieuwe examens en leermiddelen voor managementopleidingen voor ondernemers, managers en leidinggevenden.

Foto: Ricardo Eshuis (links) en Bart Huijbers

Focus op financieel en personeelsmanagement
SVH heeft samen met stakeholders in de branche geconcludeerd dat veel ondernemers en managers in het MKB nog beter kunnen presteren als er meer focus is op onder andere financieel management en personeelsmanagement. Daarom ontwikkelt de stichting op korte termijn voor diverse managementonderdelen nieuwe door de branche gevalideerde certificaten, examenprogramma’s en ondersteunende leermiddelen. In lijn met de wensen van ondernemers zijn deze opleidingen en examens laagdrempelig, geschikt voor een brede doelgroep, goedkoop en actueel.

Over het lesmateriaal
Veel middelbare hotelscholen maken binnen de opleiding Manager-ondernemer horeca gebruik van de leermiddelen van PlanBoek. SVH zet deze activiteiten voort en bewerkt het materiaal ook voor korte opleidingen voor werkenden in de horeca. Zo kunnen managers en ondernemers zich volgens de stichting beter voorbereiden op de nieuwe examens voor ondernemersvaardigheden van SVH. Daarnaast worden de leermiddelen bewerkt voor de nieuwe opleiding meewerkend horecaondernemer waarvoor SVH al eerder lesmateriaal heeft ontwikkeld vanuit HorecaVakPunt.

Vergroten van vakbekwaamheid
Ricardo Eshuis, directeur van SVH: "De overname van de activiteiten van PlanBoek sluit exact aan bij de doelstelling van SVH enerzijds en de behoefte in de branche anderzijds. Ons kerndoel is het vergroten van de vakbekwaamheid en het verbeteren van de gastvrijheid, in elke fase van iemands loopbaan. Want vakbekwame medewerkers en ondernemers zorgen voor een uitstekende gastervaring en een gezonde en goed renderende branche." De overname is kenmerkend voor de werkwijze van het nieuwe SVH: door strategische samenwerkingsverbanden met stakeholders kan de groeiende behoefte aan opleidingen in de horeca versneld worden ingevuld. Met name in het MKB is veel behoefte aan opleidingen die zijn gebaseerd op landelijke kwaliteitsstandaarden en die worden afgesloten met een door de branche erkend certificaat. Hiermee ontstaat naast het reguliere onderwijs een uniek traject van opleiden en examineren dat het arbeidsmarktperspectief voor horecamedewerkers vergroot.

Overname
Voormalig eigenaar/directeur van PlanBoek Bart Huijbers is verheugd over de overname. "De afgelopen 15 jaar heb ik samen met een team van enthousiaste auteurs onze leermiddelenlijn (door)ontwikkeld en onderhouden. Door ontwikkelingen in de markt en vooral de digitalisering namen de werkzaamheden de afgelopen jaren enorm toe. Om de continuïteit te waarborgen moest ik kennis en hulp hebben hierin. Met SVH had ik de perfecte partij gevonden! Tijdens de gesprekken met Ricardo Eshuis zijn we zelfs naar verdergaande samenwerking gaan kijken en overeengekomen om alle PlanBoek activiteiten bij SVH onder te brengen." Ook voor de auteurs van PlanBoek is Huijbers blij: "Met SVH kunnen zij al hun creatieve ideeën verwezenlijken en de leermiddelen op een nog hoger plan brengen."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: