Succesformule breidt uit

5 mei 2014 |
Succesformule breidt uit

Dinsdag 29 april is in Ouddorp de nieuwste vestiging van de bekende horecaketen ‘De Beren eetcafés’ officieel geopend door de burgemeester van Goeree-Overflakkee. De nieuwe vestiging is
te vinden in het oude pand van voormalig Old Village, welke tot 2012 aan de Molenweg gevestigd was. In een korte tijd is er flink verbouwd om van het pand een Beren eetcafé te maken; het bekende Berenlogo prijkt aan de gevel, er zit een ruime houten bar in het midden en uiteraard zie je de bekende Beren accessoires terug in het interieur.

Ook toeristen
Het Beren eetcafé Ouddorp hoopt zowel lokale inwoners als toeristen te mogen verwelkomen. “De reacties op de opening van de nieuwe vestiging in Ouddorp overtrof alle verwachtingen! De bewoners van het eiland zijn enthousiast dat het concept eindelijk hun kant op is gekomen en omwonenden hebben ons goed ontvangen. Uiteraard hopen we ook dat de vele toeristen hun weg naar ons eetcafé weten te vinden.” aldus Jean Paul Smits, restaurantmanager van de nieuwe vestiging.

Officiële opening
De burgemeester van Goeree-Overflakkee, mevrouw Ada Grootenboer, was uitgenodigd om het Beren eetcafé officieel te openen. Ze gaf aan trots te zijn op de nieuwe aanwinst voor het eiland. De opening stond ook nog in het teken van het goede doel. Het Beren eetcafé Ouddorp wilde tijdens de opening vooral geen cadeaus of bloemen ontvangen, maar vroegen om een donatie aan Project MinE, een stichting die onderzoek doet naar de oorzaak van ALS. En niet zonder succes, want de burgemeester mocht een cheque van wel 42.500 euro overhandigen aan Bernard Muller, initiatiefnemer van Project MinE.

Succesformule
Bij de Beren eetcafés geniet men al 30 jaar van heerlijke vlees- en visgerechten die vakkundig bereid worden op de grill. Wat ooit begonnen is met een eetcafé in Rotterdam is uitgegroeid tot een grote keten van eetcafés waar iedereen zich écht thuis voelt. Deze groei is niet alleen te danken aan het gezellige en informele karakter van de vestigingen, maar ook aan de kwaliteit en versheid van alle producten waar iedere dag mee gewerkt wordt. Beroemd zijn de overheerlijke saté, biefstuk en spare ribs. Maar ook voor een botermalse tournedos, gamba’s of een salade Surf & Turf draaien de Beren hun ‘poot’ niet om. Gasten kunnen daarnaast kiezen voor het voordelige drie gangen keuzemenu à €19,50 waarmee ieder seizoen nieuwe gerechten worden gepresenteerd. Zo kun je nu bijvoorbeeld genieten van een aspergesoep, een vispannetje en een malse diamanthaas. Op deze manier blijven de Beren hun gasten voortdurend verrassen.

20 eetcafés
Met de opening van de vestiging in Ouddorp zijn er alweer 20 eetcafés in Zuid-Holland, Brabant, Flevoland en Utrecht. Daarnaast zijn er inmiddels 16 vestigingen van de Bezorgbeer om maaltijden aan huis te bezorgen en vaart er een Beren Boot door de havens van Rotterdam.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: