Studenten nemen restaurant over

11 mei 2016 |
Studenten nemen restaurant over<

In de maanden mei en juni nemen studenten van de opleiding Horeca Ondernemer het restaurant van het voormalig Ministerie van
Sociale Zaken en Werkgelegenheid over. Door het uitvoeren van een zelf bedacht, uitgewerkt en aan investeerders gepitcht concept, ervaren de studenten hoe het is als ze een businessplan daadwerkelijk uitvoeren.

Restaurant in voormalige kantine
Sinds augustus is de Horeca Academie gevestigd in het voormalige Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het restaurant (de voormalige kantine van het Ministerie) wordt nu gerund door leerlingkoks en leerling gastheren en gastvrouwen.

Wekelijks veranderen
De ruimte, die zich goed leent voor experimenten en creativiteit, zal in de komende twee maanden wekelijks veranderen. De toekomstige horeca ondernemers krijgen volledig de vrije hand. Ze leren om het ondernemerschap onder de knie te krijgen en ze ervaren waar ze in de praktijk tegen aan kunnen lopen. Groepjes studenten verzorgen elk twee avonden tot in de puntjes met doel ten minste ‘break even’ te draaien. De concepten zijn nog een verrassing. Op Facebook en op de website wordt binnenkort onthuld welke concepten de studenten bedacht hebben.

Thijs Jacobs


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: