Studenten bedenken gezondste kroket

30 maart 2010 |
Studenten bedenken gezondste kroket<

Om jeugd bekender te maken met gezond voedsel heeft het ROC Mondriaan in Den Haag op initiatief van de Brabantse topkok Cas Spijkers een landelijke competitie ontwikkeld: bedenk het gezondste en lekkerste recept van Nederland. Ashley in 't Hout uit Leiden, leerling horeca-assistent bij ROC Mondriaan in Den Haag heeft samen met haar twee medestudenten Bas Pronk uit Zoetermeer en Vera Pronk uit Scheveningen de gezondste kroket van Nederland bedacht.

Prijs
De prijs bestaat uit een reis naar Frankrijk waar de studenten een week lang meedraaien met het driesterrenrestaurant van de Franse topkok Paul Bocuse in Lyon.

Chicken Greenroll
Twintig teams hadden zich ingeschreven voor de wedstrijd. De kroket moest natuurlijk gezond zijn, maar ook de smaak en de prijs/kwaliteit-verhouding waren belangrijk. Het winnende team koos voor een ragout van gegrilde kip, ui, prei, doperwtjes, munt en een parneerlaagje. Andere kroketten hebben tussen de 185 en 240 calorieën, die van de 'Chicken Greenroll' slechts 144.

Lunchroom
De nieuwe 'Chicken Greenroll' wordt in productie genomen bij de lunchroom van Paviljoen Doen, het leerbedrijf van ROC Mondriaan waar Ashley, Bas en Vera de kroket bedachten. De lunchroom is te vinden aan de Dunne Bierkade 35 (hoek Paviljoensgracht) in Den Haag. Vanaf 1 juni staat de kroket op het lunchmenu.


Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: