Studenten bedenken gezondste kroket

30 maart 2010 |
Studenten bedenken gezondste kroket<

Om jeugd bekender te maken met gezond voedsel heeft het ROC Mondriaan in Den Haag op initiatief van de Brabantse topkok Cas Spijkers een landelijke competitie ontwikkeld: bedenk het gezondste en lekkerste recept van Nederland. Ashley in 't Hout uit Leiden, leerling horeca-assistent bij ROC Mondriaan in Den Haag heeft samen met haar twee medestudenten Bas Pronk uit Zoetermeer en Vera Pronk uit Scheveningen de gezondste kroket van Nederland bedacht.

Prijs
De prijs bestaat uit een reis naar Frankrijk waar de studenten een week lang meedraaien met het driesterrenrestaurant van de Franse topkok Paul Bocuse in Lyon.

Chicken Greenroll
Twintig teams hadden zich ingeschreven voor de wedstrijd. De kroket moest natuurlijk gezond zijn, maar ook de smaak en de prijs/kwaliteit-verhouding waren belangrijk. Het winnende team koos voor een ragout van gegrilde kip, ui, prei, doperwtjes, munt en een parneerlaagje. Andere kroketten hebben tussen de 185 en 240 calorieën, die van de 'Chicken Greenroll' slechts 144.

Lunchroom
De nieuwe 'Chicken Greenroll' wordt in productie genomen bij de lunchroom van Paviljoen Doen, het leerbedrijf van ROC Mondriaan waar Ashley, Bas en Vera de kroket bedachten. De lunchroom is te vinden aan de Dunne Bierkade 35 (hoek Paviljoensgracht) in Den Haag. Vanaf 1 juni staat de kroket op het lunchmenu.


Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: