Sterklas-opleiding voor koks van start

5 januari 2015
Sterklas-opleiding voor koks van start

Jonge talentvolle (leerling)koks kunnen zich inschrijven voor de Sterklas-opleiding die start na de zomer van 2015. Deze opleiding is de
vakopleiding van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. De Sterklas is in Nederland de hoogst gekwalificeerde culinaire opleiding voor jonge koks.

*Beperkt aantal*
De Sterklas is een uitgebreide aanvulling op de niveau-4 beroepsopleiding gespecialiseerd restaurant kok. Het is een opleiding voor jonge, ambitieuze koks die op hoog niveau willen leren en werken. De opleiding staat open voor een beperkt aantal leerlingen die moeten voldoen aan een aantal basiseisen.

*Eén of twee jaar*
De Sterklas opleiding wordt gegeven bij de Hotelschool Amsterdam van het ROC van Amsterdam en duurt, afhankelijk van de vooropleiding één of twee jaar. Leerlingen die met succes de Sterklas hebben afgerond mogen zich Gezel chef-kok noemen.

*Praktijk en wedstrijden*
Het lesprogramma bevat naast theorie vooral ook veel praktische lessen. Daarnaast nemen de leerlingen deel aan vakwedstrijden en culinaire manifestaties van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Ook kunnen internationale activiteiten zoals studiereizen deel uitmaken van het lesprogramma.

*Persoonlijke motivatie*
Naast een goede vooropleiding is persoonlijke motivatie belangrijk om de Sterklas te kunnen volgen. SVH Meesterkok Onno Kokmeijer, Gildemeester bij het Gilde van Nederlandse Meesterkoks volgde de opleiding. Kokmeijer: “De Sterklasopleiding doe je er niet even bij. Je hebt er passie en doorzettingsvermogen voor nodig. Je moet talent hebben en je moet op hoog niveau in het koksvak willen werken. Voor de Sterklas moet je wel ambitieus zijn.”

*Informeer*
Het advies van de secretaris van de stichting Sterklas, Willem Himmelreich “Laat je goed vooraf informeren over de opleiding bij www.sterklas.com of kom op één van de open dagen op 17 januari Hotelschool Amsterdam.” Wie meer wil weten over de Sterklasopleiding, kan de bestuursleden bereiken via "sterklastalent@gmail.com":mailto:sterklastalent@gmail.com

"*MEER LEZEN OVER OPLEIDINGEN? KLIK HIER!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=opleiding&x=zoeken

Overig nieuws