Steeds meer vrouwen kiezen voor franchise

29 augustus 2017 | Thijs Jacobs

In 2016 is het aantal vrouwen dat kiest voor ondernemen in franchiseverband sterk toegenomen, dit blijkt uit onderzoek van De Nationale Franchise Gids. Het aantal vrouwelijke franchisenemers is in het afgelopen jaar met 12,07% toegenomen, terwijl de groei bij mannelijke franchisenemers beperkt bleef tot 2,6%.

Vrouwelijke ondernemers

Er zijn in Nederland maar liefst 40 tot 50 franchiseformules die zich focussen op vrouwelijke ondernemers, dat varieert van mode (zoals Livera en Lincherie), afslankformules (Infraligne, Wav-E studio’s, Fit4lady), creatieve formules (Paintbar, International Art School) tot de zorg (Happy Nurse en Zorgzuster).

Vrouwelijke ondernemers passen ook goed bij de horeca

Er is met name veel interesse van vrouwen tussen 30 en 50 jaar. “Vaak gaat het om herintredende moeders”, aldus Madelon ten Have van De Nationale Franchise Gids. “Veelal hebben zij moeite om aan een baan te komen omdat zij uit de roulatie zijn geweest. Franchisegevers hebben goede ervaringen met vrouwen: vaak meer empathisch vermogen, houden van samenwerken en zijn servicegerichter dan mannen. Ten Have ziet ook een toename van het aantal vrouwelijke kandidaat-franchisenemers. “In 2015 was 25,35% van de kandidaten vrouw, dit jaar is dat 30,84%. Niettemin is het aantal vrouwelijke franchisenemers nog flink ondervertegenwoordigd, terwijl hier juist voor vrouwen veel kansen liggen.” 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: