Start vijfde editie Gaia Green Awards

15 januari 2020 | David Bakker
Start vijfde editie Gaia Green Awards<

Vanaf vandaag start de vijfde editie van de Gaia Green Awards. Het aantal nieuwe duurzame horecalocaties in Nederland en België schiet als paddenstoelen uit de grond, waardoor voor de komende editie nog meer spanning wordt verwacht. De winnaars van de Gaia Green Awards worden dinsdag 22 september 2020 bekendgemaakt tijdens Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy.

 Aanmelden

Strandpaviljoens, hotels en restaurants uit Nederland en België kunnen zich van 15 januari t/m 15 april 2020 gratis aanmelden via de website www.gaiagreenawards.nl. Ook gasten, leveranciers en overige partners van duurzame toplocaties kunnen hun favoriete locatie nomineren. Via een beoordeling van de inschrijving door een deskundige vakjury in combinatie met onder andere mysterie visits en publiekstemmen komt de jury uiteindelijk tot een winnaar.

Winnaars 2019

Op 24 september 2019 zijn de Gaia Green Awards uitgereikt door Leon Keekstra  (Stadsbemoeial Rotterdam) in Rotterdam Ahoy tijdens Gastvrij Rotterdam. De trotse winnaars in 2019 per categorie zijn:

• Hotel - Blooming (Bergen)
• Restaurant – Veggies on Fire (Den Haag)
• Strandpaviljoen – The Shore (Scheveningen)

De publieksprijs 2019 is gegaan naar De Bottelarij uit België. Naast de awards gemaakt door kunstenaars van hetWerkvan, ontvingen de winnaars o.a. een dinercheque van Euro-Toques en een duurzaam goodiebag met verantwoorde producten van verschillende leveranciers van het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen. ?Tijdens de uitreiking is een extra award uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt op het gebied van eerlijke en verantwoorde voeding. De Falco Eleonora Award 2019 is gegaan naar Mr. & Mrs. Watson (Amsterdam). 

Gaia Green Awards

De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecalocatie uit Nederland en België die grote stappen hebben genomen om hun organisatie te verduurzamen. De award bestaat uit 3 categorieën: hotels, restaurants en strandpaviljoens. De award heeft als doel om bijzondere duurzame horecalocaties te onderscheiden en de rest van de horecamarkt te inspireren.  

Partners

De Gaia Green Awards zijn een initiatief van een brede coalitie van organisaties en partijen die actief zijn in de horecasector op het gebied van duurzaam ondernemen.

De partijen die de award ondersteunen zijn Green Key Nederland en België, EKO- Keurmerk Horeca, Vis&Seizoen, Good Fish Foundation, Olijfbedrijf, Stichting hetWerkvan, Euro-Toques Nederland en initiatiefnemer Green Leisure Group. De award wordt gesponsord door Santas Koffie, Made Blue en Gastvrij Rotterdam.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: