Start vijfde editie Gaia Green Awards

15 januari 2020 | David Bakker
Start vijfde editie Gaia Green Awards<

Vanaf vandaag start de vijfde editie van de Gaia Green Awards. Het aantal nieuwe duurzame horecalocaties in Nederland en België schiet als paddenstoelen uit de grond, waardoor voor de komende editie nog meer spanning wordt verwacht. De winnaars van de Gaia Green Awards worden dinsdag 22 september 2020 bekendgemaakt tijdens Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy.

 Aanmelden

Strandpaviljoens, hotels en restaurants uit Nederland en België kunnen zich van 15 januari t/m 15 april 2020 gratis aanmelden via de website www.gaiagreenawards.nl. Ook gasten, leveranciers en overige partners van duurzame toplocaties kunnen hun favoriete locatie nomineren. Via een beoordeling van de inschrijving door een deskundige vakjury in combinatie met onder andere mysterie visits en publiekstemmen komt de jury uiteindelijk tot een winnaar.

Winnaars 2019

Op 24 september 2019 zijn de Gaia Green Awards uitgereikt door Leon Keekstra  (Stadsbemoeial Rotterdam) in Rotterdam Ahoy tijdens Gastvrij Rotterdam. De trotse winnaars in 2019 per categorie zijn:

• Hotel - Blooming (Bergen)
• Restaurant – Veggies on Fire (Den Haag)
• Strandpaviljoen – The Shore (Scheveningen)

De publieksprijs 2019 is gegaan naar De Bottelarij uit België. Naast de awards gemaakt door kunstenaars van hetWerkvan, ontvingen de winnaars o.a. een dinercheque van Euro-Toques en een duurzaam goodiebag met verantwoorde producten van verschillende leveranciers van het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen. ?Tijdens de uitreiking is een extra award uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt op het gebied van eerlijke en verantwoorde voeding. De Falco Eleonora Award 2019 is gegaan naar Mr. & Mrs. Watson (Amsterdam). 

Gaia Green Awards

De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecalocatie uit Nederland en België die grote stappen hebben genomen om hun organisatie te verduurzamen. De award bestaat uit 3 categorieën: hotels, restaurants en strandpaviljoens. De award heeft als doel om bijzondere duurzame horecalocaties te onderscheiden en de rest van de horecamarkt te inspireren.  

Partners

De Gaia Green Awards zijn een initiatief van een brede coalitie van organisaties en partijen die actief zijn in de horecasector op het gebied van duurzaam ondernemen.

De partijen die de award ondersteunen zijn Green Key Nederland en België, EKO- Keurmerk Horeca, Vis&Seizoen, Good Fish Foundation, Olijfbedrijf, Stichting hetWerkvan, Euro-Toques Nederland en initiatiefnemer Green Leisure Group. De award wordt gesponsord door Santas Koffie, Made Blue en Gastvrij Rotterdam.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: