Sous Hof van Cleve begint voor zichzelf

7 november 2012
Sous Hof van Cleve begint voor zichzelf

De 32-jarige Michaël Vrijmoed begint in maart 2013 een eigen restaurant in Gent. Vrijmoed is acht jaar lang souschef geweest bij het Hof van Cleve*** van Peter Goossens.
In de Belgische stad begint hij restaurant Vrijmoed op de plek waar voorheen L’Odieux was gevestigd.

*Bistronomie*
Het keukenteam zal naast Vrijmoed uit nog één persoon bestaan. De zaal krijgt twee mensen. In het restaurant van de voormalig sous van Goossens wordt straks een 'lekkere Belgisch-Franse keuken tegen een correcte prijs' gevoerd. De term bistronomie lijkt goed van toepassing op de nieuwe zaak van Vrijmoed.

*Loopbaan*
Na zijn studie aan de hotelschool in Koksijde werkte Vrijmoed aan zijn kennis en kunde in onder meer Engeland en Monaco en bij Guy Van Cauteren. Vrijmoed is ook televisiekok voor het Belgische Njam.tv. Een aantal programma's zijn ook te zien op het Nederlandse 24Kitchen. Bovendien is Vrijmoed een enthousiaste liefhebber van de barbecue en lid van het nationale team dat België afvaardigt naar diverse kampioenschappen.

Over het vertrek bij het driesterrenrestaurant zegt Vrijmoed dat hij heel veel respect heeft voor Peter Goossens en dat hij, omdat hij het werk zo graag deed, de job wel zal gaan missen. Maar iedere kok wil ooit een eigen zaak.

~Frank Lindner~

Overig nieuws