SOTTO Pizza mag Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen

6 december 2016 | Thijs Jacobs

Als eerste pizzarestaurant van Nederland mag SOTTO Pizza vanaf nu
officieel het exclusieve Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen. Een keurmerk dat
aangeeft dat de houtgestookte steenovenpizza’s op originele en traditionele manier
worden bereid, zoals vastgelegd en beschermd door de Europese Commissie in het
register van Gegarandeerde Traditionele Specialiteiten.

Vier jaar hard werken en een streng begeleidingstraject gingen vooraf aan de uiteindelijke certificering.

SOTTO Pizza is begonnen uit pure passie voor ambachtelijke pizza’s. Meer dan vier jaar
geleden wilden compagnons Roy Enzerink en Omar Sharif als ware pizzafanaten de
authentieke Napolitaanse pizza naar Nederland halen. Ze zijn in Napels in de leer gegaan bij de Associazione Verace Pizza Napoletana en hebben gewerkt bij gecertificeerde pizzeria’s in Napels. Nu - bijna vijf jaar later - is afgevaardigde Giulio Abussi van de Associazione Verace Pizza Napoletana de proef op de som komen nemen. Hij heeft samen met de pizzabakkers bij SOTTO maandenlang de puntjes op de ‘i’ gezet. Nadat hij ervan overtuigd was dat Pizza Napoletana ook in de toekomst in Amsterdam geborgd was, werd het felbegeerde certificaat met nummer 632 uit Napels overhandigd.

SOTTO Pizza maakt de authentieke Napolitaanse pizza in met de hand gebouwde
steenovens uit Napels. Het ontwerp van de oven zorgt ervoor dat deze tot bijna vijfhonderd graden kan worden opgestookt, waardoor de rand van de pizza knapperig wordt van buiten en luchtig, broodachtig van binnen. Het deeg wordt dagelijks volgens strikt protocol vers gemaakt van het fijnste Italiaanse meel. San Marzano tomaten - gekweekt op de uitlopers van de Vesuvius - zorgen voor een natuurlijke saus die perfect combineert met de buffelmozzarella die twee keer per week vers uit Napels wordt aangeleverd. SOTTO Pizza is gevestigd aan de Roelof Hartstraat 27 en de Amstelveenseweg 89 in Amsterdam en vanaf komend voorjaar wordt de derde vestiging op Kadijksplein 4 geopend.

www.pizzanapoletana.org
www.sottopizza.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: