SOTTO Pizza mag Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen

6 december 2016 | Thijs Jacobs
SOTTO Pizza mag Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen<

Als eerste pizzarestaurant van Nederland mag SOTTO Pizza vanaf nu
officieel het exclusieve Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen. Een keurmerk dat
aangeeft dat de houtgestookte steenovenpizza’s op originele en traditionele manier
worden bereid, zoals vastgelegd en beschermd door de Europese Commissie in het
register van Gegarandeerde Traditionele Specialiteiten.

Vier jaar hard werken en een streng begeleidingstraject gingen vooraf aan de uiteindelijke certificering.

SOTTO Pizza is begonnen uit pure passie voor ambachtelijke pizza’s. Meer dan vier jaar
geleden wilden compagnons Roy Enzerink en Omar Sharif als ware pizzafanaten de
authentieke Napolitaanse pizza naar Nederland halen. Ze zijn in Napels in de leer gegaan bij de Associazione Verace Pizza Napoletana en hebben gewerkt bij gecertificeerde pizzeria’s in Napels. Nu - bijna vijf jaar later - is afgevaardigde Giulio Abussi van de Associazione Verace Pizza Napoletana de proef op de som komen nemen. Hij heeft samen met de pizzabakkers bij SOTTO maandenlang de puntjes op de ‘i’ gezet. Nadat hij ervan overtuigd was dat Pizza Napoletana ook in de toekomst in Amsterdam geborgd was, werd het felbegeerde certificaat met nummer 632 uit Napels overhandigd.

SOTTO Pizza maakt de authentieke Napolitaanse pizza in met de hand gebouwde
steenovens uit Napels. Het ontwerp van de oven zorgt ervoor dat deze tot bijna vijfhonderd graden kan worden opgestookt, waardoor de rand van de pizza knapperig wordt van buiten en luchtig, broodachtig van binnen. Het deeg wordt dagelijks volgens strikt protocol vers gemaakt van het fijnste Italiaanse meel. San Marzano tomaten - gekweekt op de uitlopers van de Vesuvius - zorgen voor een natuurlijke saus die perfect combineert met de buffelmozzarella die twee keer per week vers uit Napels wordt aangeleverd. SOTTO Pizza is gevestigd aan de Roelof Hartstraat 27 en de Amstelveenseweg 89 in Amsterdam en vanaf komend voorjaar wordt de derde vestiging op Kadijksplein 4 geopend.

www.pizzanapoletana.org
www.sottopizza.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Achtergronden Vega
Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzo...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Tech Nice 'n Easy
Hoe kun je controle over F&B bewaren bij meerdere vestigingen?

Een goed draaiend restaurant is geen garantie op succes bij meerdere vestigingen. De reden is simpel: een topmanager kan niet overal tegelijk zijn. Om de controle te behouden over vitale processen als inkoop, voorraad, productie en foodcost maken multi-unit ondernemingen steeds vaker gebruik van een...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: