SOTTO Pizza mag Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen

6 december 2016 | Thijs Jacobs

Als eerste pizzarestaurant van Nederland mag SOTTO Pizza vanaf nu
officieel het exclusieve Verace Pizza Napoletana keurmerk dragen. Een keurmerk dat
aangeeft dat de houtgestookte steenovenpizza’s op originele en traditionele manier
worden bereid, zoals vastgelegd en beschermd door de Europese Commissie in het
register van Gegarandeerde Traditionele Specialiteiten.

Vier jaar hard werken en een streng begeleidingstraject gingen vooraf aan de uiteindelijke certificering.

SOTTO Pizza is begonnen uit pure passie voor ambachtelijke pizza’s. Meer dan vier jaar
geleden wilden compagnons Roy Enzerink en Omar Sharif als ware pizzafanaten de
authentieke Napolitaanse pizza naar Nederland halen. Ze zijn in Napels in de leer gegaan bij de Associazione Verace Pizza Napoletana en hebben gewerkt bij gecertificeerde pizzeria’s in Napels. Nu - bijna vijf jaar later - is afgevaardigde Giulio Abussi van de Associazione Verace Pizza Napoletana de proef op de som komen nemen. Hij heeft samen met de pizzabakkers bij SOTTO maandenlang de puntjes op de ‘i’ gezet. Nadat hij ervan overtuigd was dat Pizza Napoletana ook in de toekomst in Amsterdam geborgd was, werd het felbegeerde certificaat met nummer 632 uit Napels overhandigd.

SOTTO Pizza maakt de authentieke Napolitaanse pizza in met de hand gebouwde
steenovens uit Napels. Het ontwerp van de oven zorgt ervoor dat deze tot bijna vijfhonderd graden kan worden opgestookt, waardoor de rand van de pizza knapperig wordt van buiten en luchtig, broodachtig van binnen. Het deeg wordt dagelijks volgens strikt protocol vers gemaakt van het fijnste Italiaanse meel. San Marzano tomaten - gekweekt op de uitlopers van de Vesuvius - zorgen voor een natuurlijke saus die perfect combineert met de buffelmozzarella die twee keer per week vers uit Napels wordt aangeleverd. SOTTO Pizza is gevestigd aan de Roelof Hartstraat 27 en de Amstelveenseweg 89 in Amsterdam en vanaf komend voorjaar wordt de derde vestiging op Kadijksplein 4 geopend.

www.pizzanapoletana.org
www.sottopizza.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: