Sommelier Bridges naar WOSA

12 juni 2013
Sommelier Bridges naar WOSA

Jasper van de Hoogen, chef sommelier van restaurant Bridges, is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen tijdens Wines Of South Africa Sommelier Cup 2013 (WOSA). Deze
competitie, onder sommeliers uit twaalf verschillende landen, is op zoek naar de sommelier met de beste kennis van Zuid-Afrikaanse wijn. De finale vindt plaats in Grand Roche Hotel & Restaurant in Paarl in Zuid-Afrika.

*Nederland en België*
Onlangs vond de voorronde van (WOSA) voor Nederland en België plaats in Sofitel Legend The Grand Amsterdam. In totaal streden achttien deelnemers uit beide landen om de hoofdprijzen: twee tickets (één namens België en één namens Nederland) naar de eindronde in Zuid-Afrika.

*Enorme eer*
Jasper van den Hoogen: "Sinds mijn eerste bezoek aan Zuid-Afrika in 2005 heeft het land een bijzondere plek in mijn wijnhart veroverd. In restaurant Bridges schenk ik een uitgebreide selectie Zuid-Afrikaanse wijnen, die aansluit bij mijn filosofie - sustainable produceren van wijnen - en bij de keuken van Executive Chef Joris Bijdendijk. Het is voor mij een enorme eer uit deze groep van deelnemers geselecteerd te zijn voor een plek in de finale."

De finales vinden plaats in de Kaapprovincie in oktober 2013.

Overig nieuws