Slechts 1 Utrechts restaurant krijgt 'Bib'

5 november 2014 |
Slechts 1 Utrechts restaurant krijgt 'Bib'

Restaurant ElVi heeft als enige restaurant in de stad Utrecht een Bib Gourmand onderscheiding van restaurantgids Michelin ontvangen. Een Bib
Gourmand wordt toegekend aan restaurants die een driegangenkeuzemenu met seizoensproducten onder de 37 euro serveren met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich, die zich al enige tijd inspannen om zowel ElVi als Utrecht meer op de culinaire kaart te zetten, zien hun inspanningen hiermee beloond.

Euro-Toques
Eerder dit jaar trad ElVi als enige restaurant in de stad Utrecht toe tot Euro-Toques Nederland, de vereniging voor ambachtelijke koks die staan voor gezonde voeding met natuurzuivere producten van goede kwaliteit.

MEER LEZEN OVER BIB GOURMAND-ONDERSCHEIDINGEN? KLIK HIER!
Trots
Gastvrouw en sommelier Elvira Kemman: “Wij zijn super trots op deze Bib Gourmand, hier hebben wij bewust naartoe gewerkt en het is dan ook geweldig om te zien dat onze inspanningen om ambachtelijk, lokaal, lekker en betaalbaar te koken al zo snel door Michelin worden beloond. Victor gebruikt in onze keuken zoveel mogelijk duurzame en natuurzuivere seizoensproducten en we bereiden alles zelf. Dat wordt gewaardeerd door onze gasten en nu dus ook door Michelin. Volgens de vorige week uitgekomen restaurantgids Lekker behoren we tot de zes beste restaurants van Utrecht, ook dat is een teken dat we het goed doen. We zijn heel blij dat we met deze onderscheiding zowel ElVi als de stad Utrecht weer wat beter op de culinaire kaart hebben kunnen zetten.”

Over restaurant ElVi
ElVi is de trots van chef Victor Fielmich en gastvrouw en sommelier Elvira Kemman. Vanaf de start zes jaar geleden is ElVi uitgegroeid tot een restaurant dat puur ambachtelijk eten, goed gastheerschap en mooie wijn hoog in het vaandel heeft. ElVi staat voor het pure uit Italië, het klassieke uit Frankrijk en het Bourgondische van België. Victor gebruikt zoveel mogelijk duurzame en natuurzuivere seizoensproducten en bereidt alles zelf in eigen keuken. Elvira legt haar gasten met veel warmte, aandacht en wijnkennis in de watten.
ElVi is lid van Euro-Toques Nederland, heeft een Michelin Bib Gourmand en behoort tot de zes beste restaurants in Utrecht volgens restaurantgids Lekker.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: