Slechts 1 Utrechts restaurant krijgt 'Bib'

5 november 2014
Slechts 1 Utrechts restaurant krijgt 'Bib'

Restaurant ElVi heeft als enige restaurant in de stad Utrecht een Bib Gourmand onderscheiding van restaurantgids Michelin ontvangen. Een Bib
Gourmand wordt toegekend aan restaurants die een driegangenkeuzemenu met seizoensproducten onder de 37 euro serveren met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich, die zich al enige tijd inspannen om zowel ElVi als Utrecht meer op de culinaire kaart te zetten, zien hun inspanningen hiermee beloond.

*Euro-Toques*
Eerder dit jaar trad ElVi als enige restaurant in de stad Utrecht toe tot Euro-Toques Nederland, de vereniging voor ambachtelijke koks die staan voor gezonde voeding met natuurzuivere producten van goede kwaliteit.

"*MEER LEZEN OVER BIB GOURMAND-ONDERSCHEIDINGEN? KLIK HIER!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bib&x=zoeken

*Trots*
Gastvrouw en sommelier Elvira Kemman: “Wij zijn super trots op deze Bib Gourmand, hier hebben wij bewust naartoe gewerkt en het is dan ook geweldig om te zien dat onze inspanningen om ambachtelijk, lokaal, lekker en betaalbaar te koken al zo snel door Michelin worden beloond. Victor gebruikt in onze keuken zoveel mogelijk duurzame en natuurzuivere seizoensproducten en we bereiden alles zelf. Dat wordt gewaardeerd door onze gasten en nu dus ook door Michelin. Volgens de vorige week uitgekomen restaurantgids Lekker behoren we tot de zes beste restaurants van Utrecht, ook dat is een teken dat we het goed doen. We zijn heel blij dat we met deze onderscheiding zowel ElVi als de stad Utrecht weer wat beter op de culinaire kaart hebben kunnen zetten.”

*Over restaurant ElVi*
ElVi is de trots van chef Victor Fielmich en gastvrouw en sommelier Elvira Kemman. Vanaf de start zes jaar geleden is ElVi uitgegroeid tot een restaurant dat puur ambachtelijk eten, goed gastheerschap en mooie wijn hoog in het vaandel heeft. ElVi staat voor het pure uit Italië, het klassieke uit Frankrijk en het Bourgondische van België. Victor gebruikt zoveel mogelijk duurzame en natuurzuivere seizoensproducten en bereidt alles zelf in eigen keuken. Elvira legt haar gasten met veel warmte, aandacht en wijnkennis in de watten.
ElVi is lid van Euro-Toques Nederland, heeft een Michelin Bib Gourmand en behoort tot de zes beste restaurants in Utrecht volgens restaurantgids Lekker.

Overig nieuws