Roelstoelvriendelijke restaurants op site

27 september 2012
Roelstoelvriendelijke restaurants op site

In de Week van de Toegankelijkheid gaat een website live waarop voor mensen met een rolstoel toegankelijke restaurants staan. De nieuwe site is een initiatief van Dinnersite.nl.
De Week van de Toegankelijkheid vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 6 oktober.

*Verpesten*
Simpele dingen als een pinautomaat die vast zit op de bar, of een drempel bij de ingang, kan voor iemand in een rolstoel een avondje uit eten verpesten. Daarom wordt
"Rolstoeltoegankelijkerestaurants.nl":http://www.Rolstoeltoegankelijkerestaurants.nl gelanceerd.

*Verkenners*
De site werkt met scouts die met eigen ogen de toegankelijkheid van restaurants beoordelen en dit op de website met anderen delen. Zo helpen zij elkaar en kunnen rolstoelers makkelijk geschikte restaurants vinden en genieten van een avondje uit.

*Tips en aanpassingen*
In samenwerking met Week van de Toegankelijkheid heeft dinnersite.nl restaurants bereid gevonden om die week een vrijwilliger te ontvangen, die tips gaan geven hoe restaurants toegankelijker en klantvriendelijker gemaakt kunnen worden.

Door via de site gratis online te reserveren wordt automatisch een goed doel gesteund. De helft van de reserveringsinkomsten gaan naar de Sjaak Pach Stichting die jaarlijks lichamelijk gehandicapte kinderen een zorgeloze vaarvakantie te bezorgen.

~Frank Lindner~

Overig nieuws