Dit zijn de serviestrends voor 2016

17 december 2015
Dit zijn de serviestrends voor 2016

Met het nieuwe jaar in zicht geven we alvast een voorproefje op de serviestrends van 2016. We spraken met Jeroen Schoorlemmer van
Olivier Horeca en met David Otto van Tovari Ambiance over hoe het restaurantservies er volgend jaar uit gaat zien.

*Authentiek*
Vintage. Deze trend is leading als het gaat om servies. Jeroen: “Authentiek en veel hout is iets dat je veel terugziet komend jaar. Zo is bestek met een vintage-look helemaal van nu. Wij maken de messen, vorken en lepels extra dof, zodat ze er oud uitzien.” David gaat hierin mee. “Vintage bestek loopt echt heel erg goed bij ons. Wij leveren ook bijpassende vintage tafellampjes in een roest-look zodat de tafel een mooi geheel wordt.”

*Kleur*
In 2016 mag de gedekte restauranttafel kleur bekennen. Jeroen: “Voor 2016 hebben we gekleurd porselein met een industriële look. De ‘Steelite craft’ is eigenlijk alweer passé en we leveren nu design van Feedjoy. Dit bedrijf heeft een nieuwe verftechniek die zeker zal aanslaan. Zo wordt een bord in een bepaalde kleur gesprayd en vervolgens wordt er water op het bord gedaan, waardoor er een uniek patroon ontstaat.” Ook bij Tovari herkennen ze deze trend. “Tijdens de Horecava presenteren we supernatuurlijke borden in prachtige kleuren. Zo kunnen restauranthouders vis serveren op mooie blauwe borden en voorgerechten op groene exemplaren. Bij deze borden hebben wij bijpassend koperkleurig of zwartgekleurd bestek”, vertelt David.



*Industrieel*
Zowel Jeroen als David zien dat de industriële look nog steeds erg populair is in restaurants. David: “Trendy en superstrak is niet meer in, je ziet nu een opleving van het natuurlijke en het industriële.” Jeroen: “Bij een industriële look past gekleurd porselein heel goed. Wat ik verder terugzie, is een beweging naar ‘kleiner’, waarbij producten in de handpalm van de gast passen.”

*Wit*
Naast al het kleurgeweld ziet David ook dat wit terugkeert. “Wij hebben een nieuwe lijn, het Sumisura porselein. Dit is handgemaakt, wit porselein met een werkje erin uit Italië. De borden zijn mooi geglazuurd en vooral een trend in het hogere segment. Ik verwacht echter wel dat dit porselein zal doorzetten naar het lagere segment.”

~Christel Tuin~

Overig nieuws