Sergio Herman ambassadeur van Maldon zoutvlokken

21 december 2009 |
Sergio Herman ambassadeur van Maldon zoutvlokken

Sergio Herman van het beroemde driesterren-restaurant Oud Sluis zal zijn persoonlijke signatuur zetten onder de introductie campagne van Maldon sea salt flakes in Nederland. De Maldon Crystal Salt Company uit Essex (UK) heeft de Zeeuwse chef bereid gevonden om zowel professionals als hobbykoks bekend te maken met deze hoogwaardige smaakmaker. Volgend jaar zullen de producent van het zout en de chef-kok diverse malen de aandacht vragen van de professionele horeca en consument, onder meer op de aanstaande Horecava.

Eeuwenoud traditioneel proces
Het bijzondere zout wordt sinds tweeduizend jaar gewonnen aan de oostkust van Groot Brittannië waar de zoute rivier de Blackwater River uitmondt in het Kanaal. Twee keer per maand, bij volle maan en bij nieuwe maan, is het hier springtij. De zee wast dan over de moerassige uiterwaarden en neemt het zout dat is neergeslagen op planten en op de bodem mee in zijn stroom. Op dat moment pompt de familie Osborne van de Maldon Crystal Salt Company het water uit de rivier. Na filtering wordt de ontstane pekel in grote bassins zorgvuldig verwarmd, zo ontstaan door verdamping knapperige piramidevormige zoutkristallen. Dit procedé geschiedt al meer dan 200 jaar op dezelfde manier in Maldon.

Positieve reactie
Deze authentieke atmosfeer, het feit dat het zout geheel biologisch gewonnen wordt, en de bijzondere structuur van het zout waren al veel langer bekend bij Sergio Herman. Hij laat al bijna 20 jaar elk half jaar een nieuwe voorraad Maldon sea salt flakes uit Engeland bezorgen. Daarom reageerde hij ook direct positief op het verzoek van de familie Osborne om mee te werken aan de lancering van dit culinaire zout voor de Nederlandse horeca en huishoudens.

Te koop bij detail- en groothandel
Sinds kort ligt Maldon sea salt flakes in de supermarkten van Albert Heijn en Super de Boer. De consumentenadviesprijs voor een doosje Maldon salt van 125 gram is €3,19. Ook is Maldon salt voor de horeca verkrijgbaar bij Hanos, Sligro, DeliXL en Kruidenier Foodservices. Voor een doosje van 250 gram vraagt de groothandel zo’n €4,25. Maldon salt wordt geïmporteerd door Jozo, marktleider in keukenzout en opererend onder de paraplu van AkzoNobel.

De RestaurantKrant; Lunchroom, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Culinair
Chef en ondernemer Han Ji lanceert thuisbezorgplatform

Vandaag, 21 oktober 2020, lanceert chef en ondernemer Han Ji officieel zijn nieuwe online thuisbezorgplatform om de Oosterse keuken in huis te halen: HanTing Delivery. Het platform valt uiteen in Restaurant Delivery waarmee de gerechten van verschillende foodconcepten van zijn restaurants binnen 30 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: