Schilo van Coevorden en Albert Adrià verzorgen aftrap jubileumjaar

4 november 2019 | Thijs Jacobs

Gisteravond hebben Executive Chef Schilo van Coevorden en Albert Adrià, bekend van het wereldberoemde restaurant El Bulli en eigenaar van het gastronomische amusementspark El Barri (Pakta, Enigma, Hoja Santa, Tickets, Bodega 1900), de reeks van vijf samenwerkingen met topchefs in Taiko afgetrapt. Ter ere van het vijfjarig jubileum van toprestaurant Taiko Amsterdam kookt Executive Chef Schilo van Coevorden samen met vijf van zijn grootste inspiratiebronnen. Het eerste ‘Four Hands Dinner’ stond in het teken van de Nikkei cuisine, het beste van de Japanse en Mediterrane gastronomie. De chefs serveerden fantastische gerechten als ‘squid and panceta ibérica’, ‘tuna belly with caviar and crunchy canapé’ en ‘iced maracuya salad with pandan’. De volgende editie die gepland staat in februari staat volledig in het teken van Japanse cuisine. Schilo van Coevorden staat dan samen met chef Hisato Hamada in de keuken om de gasten opnieuw culinair te gaan verrassen.

Een zeer succesvol en culinair hoogstaand diner, zo beschrijft Schilo zijn eerste avond samen met chef Albert Adrià. “Zijn baanbrekende creativiteit inspireert me om altijd een stapje verder te gaan”, zegt Schilo. “Natuurlijk ben ik erg enthousiast dat Albert Adrià mijn twee favoriete landen, Japan en Spanje, samenbrengt in zijn restaurant Pakta. Met zijn creativiteit kunnen we verwachten dat het onmogelijke mogelijk wordt. Ik ben trots om wederom de kans te hebben gekregen om met Albert samen te werken. De gebroeders Adrià zijn de peetvaders van al het creatieve koken, wat een enorme impact heeft op de culinaire wereld en daarbuiten. Ze hebben de baanbrekende creatieve kant van eten op de kaart gezet, die een hele generatie koks heeft gevormd, inclusief mijzelf.”

Japanse sferen met Wagyumafia op 16 en 17 februari

Na deze eerste succesvolle samenwerking is het in februari de beurt aan de autodidactische chef Hisato Hamada, mastermind achter de 180 dollar kostende sandwich ‘Wagyu katsu sando’ en  mede-eigenaar van het Japanse restaurantconcept Wagyumafia. Met zijn restaurant Wagyumafia brengt Hisato Hamada een ode aan de Wagyu beef en geeft op een nieuwe baanbrekende manier vorm aan de traditionele Japanse keuken. “Ik vind het geweldig als er creatief omgegaan wordt met de traditionele Japanse keuken. Hoe goed ze ook zijn in het handhaven van traditie, de opwinding die Wagyumafia met zich meebrengt, komt van de creativiteit van een nieuwe generatie die ze vertegenwoordigen. Instagram speelt een grote rol voor Wagyumafia. Het is een weerspiegeling van onze huidige tijd", zegt Schilo. “De prestaties die ze maken, hebben we tot nu toe niet in Nederland gezien.”

Als derde kookt van Coevorden met driesterrenchef Gérald Passédat, eigenaar van Le Petit Nice en volgens van Coevorden ‘s werelds beste vis-chef. Daarna komt topchef Bobby Geetha naar Taiko. Geetha is tegenwoordig als corporate executive chef van Asha’s verantwoordelijk voor 18 restaurants in Engeland en het Midden-Oosten. De laatste chef houdt Schilo van Coevorden nog als verrassing en wordt later dit jaar bekend gemaakt.

Over Taiko Cuisine

Taiko cuisine, het op de Aziatische keuken geïnspireerde restaurant van chef-kok Schilo van Coevorden in het Conservatorium hotel, ontleent zijn naam aan de oude Japanse trommels met hun fabelachtige ritme. Ieder weekend begeleidt een Taiko-speler de intense, maar toch verfijnde, Aziatische smaken van de gerechten van Schilo met melodieuze, sfeervolle klanken. De stijl van de kaart en keuken is door de jaren heen geëvolueerd, onder invloed van verschillende keukens van over de hele wereld. De basis, echter, lag altijd en ligt nog steeds in klassieke en vaak eenvoudige bereidingswijzen, die getuigen van een groot respect voor de puurheid van verse streek- en seizoensproducten. www.taikocuisine.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: