Schilo van Coevorden en Albert Adrià verzorgen aftrap jubileumjaar

4 november 2019 | Thijs Jacobs

Gisteravond hebben Executive Chef Schilo van Coevorden en Albert Adrià, bekend van het wereldberoemde restaurant El Bulli en eigenaar van het gastronomische amusementspark El Barri (Pakta, Enigma, Hoja Santa, Tickets, Bodega 1900), de reeks van vijf samenwerkingen met topchefs in Taiko afgetrapt. Ter ere van het vijfjarig jubileum van toprestaurant Taiko Amsterdam kookt Executive Chef Schilo van Coevorden samen met vijf van zijn grootste inspiratiebronnen. Het eerste ‘Four Hands Dinner’ stond in het teken van de Nikkei cuisine, het beste van de Japanse en Mediterrane gastronomie. De chefs serveerden fantastische gerechten als ‘squid and panceta ibérica’, ‘tuna belly with caviar and crunchy canapé’ en ‘iced maracuya salad with pandan’. De volgende editie die gepland staat in februari staat volledig in het teken van Japanse cuisine. Schilo van Coevorden staat dan samen met chef Hisato Hamada in de keuken om de gasten opnieuw culinair te gaan verrassen.

Een zeer succesvol en culinair hoogstaand diner, zo beschrijft Schilo zijn eerste avond samen met chef Albert Adrià. “Zijn baanbrekende creativiteit inspireert me om altijd een stapje verder te gaan”, zegt Schilo. “Natuurlijk ben ik erg enthousiast dat Albert Adrià mijn twee favoriete landen, Japan en Spanje, samenbrengt in zijn restaurant Pakta. Met zijn creativiteit kunnen we verwachten dat het onmogelijke mogelijk wordt. Ik ben trots om wederom de kans te hebben gekregen om met Albert samen te werken. De gebroeders Adrià zijn de peetvaders van al het creatieve koken, wat een enorme impact heeft op de culinaire wereld en daarbuiten. Ze hebben de baanbrekende creatieve kant van eten op de kaart gezet, die een hele generatie koks heeft gevormd, inclusief mijzelf.”

Japanse sferen met Wagyumafia op 16 en 17 februari

Na deze eerste succesvolle samenwerking is het in februari de beurt aan de autodidactische chef Hisato Hamada, mastermind achter de 180 dollar kostende sandwich ‘Wagyu katsu sando’ en  mede-eigenaar van het Japanse restaurantconcept Wagyumafia. Met zijn restaurant Wagyumafia brengt Hisato Hamada een ode aan de Wagyu beef en geeft op een nieuwe baanbrekende manier vorm aan de traditionele Japanse keuken. “Ik vind het geweldig als er creatief omgegaan wordt met de traditionele Japanse keuken. Hoe goed ze ook zijn in het handhaven van traditie, de opwinding die Wagyumafia met zich meebrengt, komt van de creativiteit van een nieuwe generatie die ze vertegenwoordigen. Instagram speelt een grote rol voor Wagyumafia. Het is een weerspiegeling van onze huidige tijd", zegt Schilo. “De prestaties die ze maken, hebben we tot nu toe niet in Nederland gezien.”

Als derde kookt van Coevorden met driesterrenchef Gérald Passédat, eigenaar van Le Petit Nice en volgens van Coevorden ‘s werelds beste vis-chef. Daarna komt topchef Bobby Geetha naar Taiko. Geetha is tegenwoordig als corporate executive chef van Asha’s verantwoordelijk voor 18 restaurants in Engeland en het Midden-Oosten. De laatste chef houdt Schilo van Coevorden nog als verrassing en wordt later dit jaar bekend gemaakt.

Over Taiko Cuisine

Taiko cuisine, het op de Aziatische keuken geïnspireerde restaurant van chef-kok Schilo van Coevorden in het Conservatorium hotel, ontleent zijn naam aan de oude Japanse trommels met hun fabelachtige ritme. Ieder weekend begeleidt een Taiko-speler de intense, maar toch verfijnde, Aziatische smaken van de gerechten van Schilo met melodieuze, sfeervolle klanken. De stijl van de kaart en keuken is door de jaren heen geëvolueerd, onder invloed van verschillende keukens van over de hele wereld. De basis, echter, lag altijd en ligt nog steeds in klassieke en vaak eenvoudige bereidingswijzen, die getuigen van een groot respect voor de puurheid van verse streek- en seizoensproducten. www.taikocuisine.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: