Rotterdamse horecazaak heeft vegetarische steak tartare op de kaart

15 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Vanaf maandag 14 augustus is Café Ter Marsch in Rotterdam een nieuw vegetarisch gerecht rijker. In samenwerking met de blog De Hippe Vegetariër werd een vegetarische steak tartare aan het menu toegevoegd. Deze samenwerking is het resultaat van de Blogger Summer Vega Challenge waarbij bloggers werden uitgedaagd om een recept te delen op social media voor een nieuw zomers vegetarisch gerecht voor Café Ter Marsch.

De vegetarische steak tartare van de blog De Hippe Vegetariër behaalde de meeste likes en de hoogste punten bij de professionele jury onder leiding van chef Olaf Oldenburg. “Een verrassend vegetarisch gerecht met een bite en een zomerse touch door de combinatie met tomaat en mango die smaakt naar meer”, aldus chef Oldenburg.

Verrassende vegetarische variant


Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër ontwikkelde de steak tartare tijdens het experimenteren met seitan in haar recepten. “De seitan geeft de steak tartare een uniek vlezige structuur, heerlijk mediterraans met de zongedroogde tomaatjes en tegelijk fris en lichtzoet door de mango. Ik vond het heel leuk om van een typisch vleesetersgerecht een verrassende vegetarische variant te maken. Voor dit gerecht gebruikte ik de Tamari Protein Steak van Bertyn, de bekendste maker van authentieke seitan in Nederland. Dit is een eiwitrijke plantaardige seitansteak op basis van biologische spelt. De eiwitten zijn afkomstig van speltbloem én speltmeel. Het meel wordt toegevoegd omdat het vezelrijk is en zo bijdraagt aan een gezonde darmtransit. Spelt is een oergraan dat niet alleen rijk is aan eiwitten maar ook aan andere voedingsstoffen, zoals vitamine E en B, foliumzuur en ijzer.”

Het winnende gerecht staat vanaf heden op de kaart bij Café Ter Marsch. Daarnaast verloot De Hippe Vegetariër een Summer Vega Diner bij Café Ter Marsch voor twee personen onder zijn/haar volgers. Houdt hiervoor de blog in de gaten via de social media kanalen van De Hippe Vegetariër.

Over de familie Ter Marsch


Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand het glas in lood raam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, van oudsher een ambachtelijke Vleeschhouwerij die er ooit was gevestigd, was de naam een feit.

Kort na de opening won Ter Marsch & Co de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels ‘Beste Hamburger van Rotterdam’ en ‘Beste Burger van Nederland’ uitgeroepen door de horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant gevraagd om deel te nemen aan de World Food Championships in Florida waar zij als 12e van de wereld eindigde. In november dit jaar neemt de familie Ter Marsch opnieuw deel aan de World Food Championships, dit jaar met een legendarische chicken burger.

In maart 2016 opende in hartje centrum Amsterdam een pop-up versie van Ter Marsch & Co op de hoek van de Vijzelstraat / Bloemenmarkt. Deze zaak werd door Esquire uitgeroepen tot ‘Beste Burgerbar van Amsterdam’. De jongste telg in de familie is Café Ter Marsch die zich vanaf begin dit jaar tevens in de Witte de Withstraat in Rotterdam bevindt. Een hotspot voor lunch, diner en borrel met klassieke cocktails, verschillende wijnen op glas, befaamde kippetjes van de houtskoolgrill en legendarische borrelhappen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: