Rotterdammers kunnen het dak op

10 juli 2019 | Thijs Jacobs
Rotterdammers kunnen het dak op

Van 19 juli tot en met 3 augustus kan heel Rotterdam DÂK weer op. Na de noodgedwongen last minute annulering van vorig jaar, verrijst het pop-up stadspark dit jaar weer gewoon om de hoek van de populaire Witte de Withstraat op APCOA Parking Westblaak. DÂK is de plek bij uitstek om de Rotterdamse zomer te vieren, met wereldse live optredens, Rotterdamse DJ?s, diverse sport- en spelactiviteiten en natuurlijk de Social BBQ.

Pop-up stadspark

Gedurende tweeënhalve week wordt een betonnen, maar groene parkeergarage in het centrum van Rotterdam omgetoverd tot zomers stadspark. Op DÂK geniet van je (live) muziek uit alle windstreken, drink je buckets met biertjes en zomerse frozen margarita?s, staan de tafeltennis en hoepels klaar voor een gezond portie lichaamsbeweging en grill je je eigen eten op barbecues die iedere dag vanaf 17.00 roodgloeiend staan.

Social BBQ

Een vakantie is vaak al duur genoeg, dus kosten besparen en gezellig eten doe je bij ons aan de Social BBQ. In dit op DÂK gelanceerde concept mogen bezoekers hun eigen eten meenemen en dit zij aan zij met vrienden – en volslagen vreemden -bereiden. Voor degenen die in de watten gelegd willen worden staat dit jaar het team van KISS klaar, wat staat voor ?Keep It Short & Simple?. Recht toe recht aan maaltijden, van verbluffend niveau en voor ieder wat wils (vis, vlees en vega). Door daarnaast ook op een leuke manier aandacht te vragen voor gescheiden afvalinzameling, pogen we onze footprint met DÂK zo klein mogelijk te houden!

Vergunningstraject

Er is het in het afgelopen jaar veel gebeurd op het gebied van vergunningen in Rotterdam. Het heeft zaken in beweging gebracht, evenementen nog meer op de politieke agenda gezet, maar leidde er vorig jaar desondanks toe dat de vijfde editie geen doorgang kon vinden. Na anderhalf jaar bloed, zweet en tranen kiezen we er daarom voor niet te veel meer stil te staan bij de gang van zaken in 2018, maar om de blik op de toekomst te richten. In samenspraak met gemeente Rotterdam is gezocht naar manieren om de overlast voor omwonenden te beperken en hen deelgenoot te maken van ons evenement. Om die reden wordt er alleen harde muziek gedraaid op vrijdag en zaterdag, is er gekeken naar de opstelling van de boxen en zijn bewoners wederom uitgenodigd ideeën aan te dragen. Dit heeft geleid heeft tot een heus buurtfeest, waarbij het programma op maandag 22 juli wordt gevuld met artiesten uit de buurt.

Blik op de toekomst

Na vorig jaar uit binnen- en buitenland steunbetuigingen en aanvragen binnen te hebben gekregen variërend van mei tot september, onderzoeken we de mogelijkheden tot een semi-permanente exploitatie in 2020. Idee is in het voorjaar en de zomer een zelfvoorzienend pop-up stadspark met horeca te realiseren, zodat iedere Rotterdammer of toerist kan komen genieten van de mooiste skyline van Nederland én, natuurlijk, de Social BBQ.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel vier; D66

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderneme ...

60 procent Nederlanders vindt dat terrassen open kunnen

Uit onderzoek van I&O Research - in opdracht van de NOS - blijkt dat zes op de tien Nederlanders vindt dat de terrassen weer open kunnen. I&O Research doet regelmatig onderzoek naar het draagvlak van de coronomaatregelen. Uit het onderzoek blijkt dat de steun voor de maatregelen steeds verde ...

Interview Longread Themamaand energie
Frits Groeneveld opent restaurant in coronatijd

“Financieel is het een waardeloos jaar, maar op ondernemersvlak was het bijzonder mooi.” Een jaar geleden hoorde horecaondernemer Frits Groeneveld vanuit Nieuw-Zeeland dat zijn café in Apeldoorn noodgedwongen dicht moest. Een jaar later is Café Den Olifant nog altijd geslot ...

Horeca naar de stembus deel vier; SP

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
''Op 16 maart gooien we ons terras open''

Gilles Harthoorn is eigenaar van Hotel-Café-Restaurant Duinzicht op Schiermonnikoog. Gisteren zetten veel horecaondernemers in Friesland de terrassen op de kop als ludieke actie vanwege de sluiting van de horeca, maar op 16 maart wil deze hotelier zijn terras daadwerkelijk openen. “Als ...

Financieel Horeca & Belasting
4 keer investeringsvoordeel voor uw restaurantbedrijf!

Waarschijnlijk kijkt u verbaasd op bij het lezen van de titel van dit artikel. In deze crisistijd investeren in mijn horecazaak, dat kan toch niet de bedoeling zijn? Toch kan het fiscaal voordelig kunnen zijn om uw investeringen niet uit te stellen. De Belastingdienst heeft namelijk de Baangerelatee ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: