Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

24 januari 2020 | Thijs Jacobs

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en buurtse gezelligheid als hoofdingrediënten vier je hier vanaf maart iedere dag het leven.

Goed eten, lekker drinken en geen geneuzel. Dat is waar het leven om draait volgens eigenaar Remco Witberg. Deze nuchtere insteek is dan ook de rode draad in al zijn zaken. Waar je bij Fratelli proeft van het intieme Italië en families bij Osteria Vicini hoog in het vaandel staan, is het nu tijd voor een andere aanpak in een monumentaal hoekpand. ‘Zodra ik de zaak binnenliep wist ik het meteen. Dit voelt goed. Mijn handen begonnen te jeuken en voor ik het wist was het plan voor PizzaBar di Vicini geboren’, vertelt Witberg. Bij PizzaBar di Vicini kun je straks meer dan alleen uit eten gaan, het restaurant biedt ook mogelijkheid om een maaltijd af te halen of thuis te laten bezorgen. Zo hoef je de bank niet af als je geen zin hebt om te koken.

Van alle markten thuis

Op het menu overheerst - hoe kan het ook anders - pizza. Dun, knapperig, fluffy, glutenvrij of van de plaat. Allemaal even smaakvol met verschillende toppings en smeuïge mozzarellakaas als finishing touch. Daarnaast kom je hier voor een Aperol Spritz met een plankje handgesneden prosciutto en olijven, goede wijnen, verrassende salades en het oude vertrouwde kippetje van de grill. En alles kan to-go. De eerlijke en eersteklas producten worden dagelijks vers geleverd door veelal lokale ondernemers. Samenwerkingen met zelfstandigen uit de buurt zijn een belangrijk aspect van de formule.

Het interieur

Ook het interieur ademt toegankelijkheid. Zachte kleuren worden gecombineerd met warm okergeel en wit marmer. De grote ramen, licht eikenhouten tafels met messing accenten en de originele houten vloer uit 1928 brengen het geheel tot leven. Het voorste gedeelte bestaat uit de bar met 28 zitplaatsen. De barkrukken, afgewisseld met lage zitjes, zorgen voor een ongedwongen en huiselijke sfeer waar iedereen zich direct thuis voelt. Wanneer je de gang volgt naar de achterste zaal wordt je begroet door de geur van versgebakken pizza. Hier bevindt zich de keuken met pizzaoven, rotisserie grill en saladebar en nog eens 14 zitplaatsen voor groepen. Daarnaast kunnen zo’n 40 zonaanbidders ‘s zomers dagelijks genieten van het terras.

Bekende gezichten

Gastheer Aram Janse en pizzachef Ayad Ezzarouali verhuizen per februari naar het nieuwe onderkomen aan de Lusthofstraat. Na jarenlange ervaring in het vak en werkverleden bij de eerdere Vicini-restaurants, gaan zij nu samen dit pizza-avontuur aan. Ayad ontfermt zich over het eten en het opleiden van nieuw keukenpersoneel en Aram verzorgt het reilen en zeilen aan voor de voorkant van de zaak. Het laagdrempelige karakter en de oude bekenden onderlijnen de buurtfunctie van de zaak. PizzaBar di Vinci staat voor ontmoeten, genieten en even de tijd te vergeten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: