Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

24 januari 2020 | Thijs Jacobs

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en buurtse gezelligheid als hoofdingrediënten vier je hier vanaf maart iedere dag het leven.

Goed eten, lekker drinken en geen geneuzel. Dat is waar het leven om draait volgens eigenaar Remco Witberg. Deze nuchtere insteek is dan ook de rode draad in al zijn zaken. Waar je bij Fratelli proeft van het intieme Italië en families bij Osteria Vicini hoog in het vaandel staan, is het nu tijd voor een andere aanpak in een monumentaal hoekpand. ‘Zodra ik de zaak binnenliep wist ik het meteen. Dit voelt goed. Mijn handen begonnen te jeuken en voor ik het wist was het plan voor PizzaBar di Vicini geboren’, vertelt Witberg. Bij PizzaBar di Vicini kun je straks meer dan alleen uit eten gaan, het restaurant biedt ook mogelijkheid om een maaltijd af te halen of thuis te laten bezorgen. Zo hoef je de bank niet af als je geen zin hebt om te koken.

Van alle markten thuis

Op het menu overheerst - hoe kan het ook anders - pizza. Dun, knapperig, fluffy, glutenvrij of van de plaat. Allemaal even smaakvol met verschillende toppings en smeuïge mozzarellakaas als finishing touch. Daarnaast kom je hier voor een Aperol Spritz met een plankje handgesneden prosciutto en olijven, goede wijnen, verrassende salades en het oude vertrouwde kippetje van de grill. En alles kan to-go. De eerlijke en eersteklas producten worden dagelijks vers geleverd door veelal lokale ondernemers. Samenwerkingen met zelfstandigen uit de buurt zijn een belangrijk aspect van de formule.

Het interieur

Ook het interieur ademt toegankelijkheid. Zachte kleuren worden gecombineerd met warm okergeel en wit marmer. De grote ramen, licht eikenhouten tafels met messing accenten en de originele houten vloer uit 1928 brengen het geheel tot leven. Het voorste gedeelte bestaat uit de bar met 28 zitplaatsen. De barkrukken, afgewisseld met lage zitjes, zorgen voor een ongedwongen en huiselijke sfeer waar iedereen zich direct thuis voelt. Wanneer je de gang volgt naar de achterste zaal wordt je begroet door de geur van versgebakken pizza. Hier bevindt zich de keuken met pizzaoven, rotisserie grill en saladebar en nog eens 14 zitplaatsen voor groepen. Daarnaast kunnen zo’n 40 zonaanbidders ‘s zomers dagelijks genieten van het terras.

Bekende gezichten

Gastheer Aram Janse en pizzachef Ayad Ezzarouali verhuizen per februari naar het nieuwe onderkomen aan de Lusthofstraat. Na jarenlange ervaring in het vak en werkverleden bij de eerdere Vicini-restaurants, gaan zij nu samen dit pizza-avontuur aan. Ayad ontfermt zich over het eten en het opleiden van nieuw keukenpersoneel en Aram verzorgt het reilen en zeilen aan voor de voorkant van de zaak. Het laagdrempelige karakter en de oude bekenden onderlijnen de buurtfunctie van de zaak. PizzaBar di Vinci staat voor ontmoeten, genieten en even de tijd te vergeten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: