Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

24 januari 2020 | Thijs Jacobs

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en buurtse gezelligheid als hoofdingrediënten vier je hier vanaf maart iedere dag het leven.

Goed eten, lekker drinken en geen geneuzel. Dat is waar het leven om draait volgens eigenaar Remco Witberg. Deze nuchtere insteek is dan ook de rode draad in al zijn zaken. Waar je bij Fratelli proeft van het intieme Italië en families bij Osteria Vicini hoog in het vaandel staan, is het nu tijd voor een andere aanpak in een monumentaal hoekpand. ‘Zodra ik de zaak binnenliep wist ik het meteen. Dit voelt goed. Mijn handen begonnen te jeuken en voor ik het wist was het plan voor PizzaBar di Vicini geboren’, vertelt Witberg. Bij PizzaBar di Vicini kun je straks meer dan alleen uit eten gaan, het restaurant biedt ook mogelijkheid om een maaltijd af te halen of thuis te laten bezorgen. Zo hoef je de bank niet af als je geen zin hebt om te koken.

Van alle markten thuis

Op het menu overheerst - hoe kan het ook anders - pizza. Dun, knapperig, fluffy, glutenvrij of van de plaat. Allemaal even smaakvol met verschillende toppings en smeuïge mozzarellakaas als finishing touch. Daarnaast kom je hier voor een Aperol Spritz met een plankje handgesneden prosciutto en olijven, goede wijnen, verrassende salades en het oude vertrouwde kippetje van de grill. En alles kan to-go. De eerlijke en eersteklas producten worden dagelijks vers geleverd door veelal lokale ondernemers. Samenwerkingen met zelfstandigen uit de buurt zijn een belangrijk aspect van de formule.

Het interieur

Ook het interieur ademt toegankelijkheid. Zachte kleuren worden gecombineerd met warm okergeel en wit marmer. De grote ramen, licht eikenhouten tafels met messing accenten en de originele houten vloer uit 1928 brengen het geheel tot leven. Het voorste gedeelte bestaat uit de bar met 28 zitplaatsen. De barkrukken, afgewisseld met lage zitjes, zorgen voor een ongedwongen en huiselijke sfeer waar iedereen zich direct thuis voelt. Wanneer je de gang volgt naar de achterste zaal wordt je begroet door de geur van versgebakken pizza. Hier bevindt zich de keuken met pizzaoven, rotisserie grill en saladebar en nog eens 14 zitplaatsen voor groepen. Daarnaast kunnen zo’n 40 zonaanbidders ‘s zomers dagelijks genieten van het terras.

Bekende gezichten

Gastheer Aram Janse en pizzachef Ayad Ezzarouali verhuizen per februari naar het nieuwe onderkomen aan de Lusthofstraat. Na jarenlange ervaring in het vak en werkverleden bij de eerdere Vicini-restaurants, gaan zij nu samen dit pizza-avontuur aan. Ayad ontfermt zich over het eten en het opleiden van nieuw keukenpersoneel en Aram verzorgt het reilen en zeilen aan voor de voorkant van de zaak. Het laagdrempelige karakter en de oude bekenden onderlijnen de buurtfunctie van de zaak. PizzaBar di Vinci staat voor ontmoeten, genieten en even de tijd te vergeten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Awards Culinair
Team Bocuse d’Or NL niet door naar Wereldfinale

Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester en Sterklas ROC van Amsterdam) hebben helaas niet de top 10 bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer ...

Branded Content Nice 'n Easy
''Brood dat je wilt ontdekken''

Met PUR PAIN brengt de Vlaamse Biobakkerij De Trog ambachtelijke, pure en 100% biologische broodproducten tot bij de Food professional. De bakkerij uit Ieper in België heeft zich weten uit te bouwen tot een ware trendsetter in de Belgische voedingssector. Eten verbindt mensen en culturen, broo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: