Rogér Rassin van La Rive werkt samen met de voedselbank

26 december 2012
Rogér Rassin van La Rive werkt samen met de voedselbank

Rogér Rassin van Restaurant La Rive heeft voor en samen met de voedselbank in Amsterdam een feestmaal gekookt uit het 'blauwe kratje’. Dit deed hij voor gasten die op de voedselbank zijn aangewezen.

*Koken in loods*
Rassin vertelt: "De dag waarop er werd gekookt voor gasten van de Voedselbank Amsterdam, heb ik ter plaatse een ‘keuken’ opgezet in de loods. Het was een enorme uitdaging om alle ingrediënten à la minute te verwerken want het was natuurlijk veel makkelijker geweest als we alles al kant en klaar uit onze La Rive keuken hadden kunnen meenemen."

*Uitdaging*
"De uitdaging voor de voedselbank is om telkens weer een kistje samen te stellen van ‘giften’, waarin zowel koolhydraten als proteïnen zitten zoals vlees of vis. Dat hebben we in ons menu moeten laten zien. Op basis van wat er in het ‘blauwe kratje’ zat hebben we de gerechten bedacht en voorbereid. Een gevulde tomatensoep als voorgerecht en een hoofdgerecht dat bestond uit een kippenboutje en kippenfilet, gestoofd in eigen bouillon. Daarbij een pasta, sperziebonen en champignons. Alles vers en op smaak. Laten we hopen dat we volgend jaar ook nog genoeg ingrediënten vinden voor een dessert."

*Speciale diners*
De afgelopen kerstdagen kookte de keukenbrigade van het InterContinental Amstel Hotel nog twee andere speciale diners. Voor het Stoelenproject voor dak- en thuislozen in Amsterdam een boerenkoolmaaltijd. En voor de Stichting Psychiatrie een winterschotel met rode kool, runderstoof en aardappelgratin.

Voor de special Hotel & Food & Beverage 2011 van Hospitality Management kookte Rob Hoffman van De Lubbelinkhof in het Drentse Odoorn met de inhoud van een krat van de voedselbank in Emmen. "Lees het artikel":http://www.hospitality-management.nl/nieuwspdf/b4d8e447c0fd50defcf8cdcd9634f4dc.pdf.

~Frank Lindner~

Overig nieuws