Rijn IJssel Vakschool wint kookwedstrijd

28 mei 2012
Rijn IJssel Vakschool wint kookwedstrijd

Twee keer prijs voor de Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Het Brabants Asperge Genootschap organiseerde met Sligro Food Group Nederland en The Greenery een kookwedstrijd.

*De winnaars*
Vijf ROC's en twee vakscholen deden mee aan de kookwedstrijd. De eerste prijs, de Sligro wisselbokaal, inclusief gouden medaille, oorkonde en een iPad, ging naar Wouter van Stuyvenberg en Wouter Severs van de opleiding Horeca Manager Ondernemer. De tweede prijs, een zilveren medaille en oorkonde, ging naar Willemijn Wilms en Lex Koelewijn (BBL-opleiding Kok, leerjaar 2). De studenten studeren aan de Rijn IJssel Vakschool Wageningen.

*Misterybox*
Deelnemers kregen de opdracht om aan de hand van een zogenoemde 'misterybox' een drietal gerechten te maken en te presenteren. Deze gerechten bestonden uit een amuse, en naar keuze een voor- of hoofdgerecht of dessert, waarin minimaal zes producten van de misterybox moesten worden verwerkt. Bovendien kregen zij de opdracht om verplicht te werken met Brabantse asperges en rabarber. Voorafgaand aan de kookwedstrijd werden de deelnemers ook beoordeeld op het schillen, koken en behandelen van asperges.


*Op de foto:* Studenten aan het werk

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws