Rijn IJssel Vakschool wint kookwedstrijd

28 mei 2012 |
Rijn IJssel Vakschool wint kookwedstrijd

Twee keer prijs voor de Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Het Brabants Asperge Genootschap organiseerde met Sligro Food Group Nederland en The Greenery een kookwedstrijd.

De winnaars
Vijf ROC's en twee vakscholen deden mee aan de kookwedstrijd. De eerste prijs, de Sligro wisselbokaal, inclusief gouden medaille, oorkonde en een iPad, ging naar Wouter van Stuyvenberg en Wouter Severs van de opleiding Horeca Manager Ondernemer. De tweede prijs, een zilveren medaille en oorkonde, ging naar Willemijn Wilms en Lex Koelewijn (BBL-opleiding Kok, leerjaar 2). De studenten studeren aan de Rijn IJssel Vakschool Wageningen.

Misterybox
Deelnemers kregen de opdracht om aan de hand van een zogenoemde 'misterybox' een drietal gerechten te maken en te presenteren. Deze gerechten bestonden uit een amuse, en naar keuze een voor- of hoofdgerecht of dessert, waarin minimaal zes producten van de misterybox moesten worden verwerkt. Bovendien kregen zij de opdracht om verplicht te werken met Brabantse asperges en rabarber. Voorafgaand aan de kookwedstrijd werden de deelnemers ook beoordeeld op het schillen, koken en behandelen van asperges.


Op de foto: Studenten aan het werk

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Culinair
Chef en ondernemer Han Ji lanceert thuisbezorgplatform

Vandaag, 21 oktober 2020, lanceert chef en ondernemer Han Ji officieel zijn nieuwe online thuisbezorgplatform om de Oosterse keuken in huis te halen: HanTing Delivery. Het platform valt uiteen in Restaurant Delivery waarmee de gerechten van verschillende foodconcepten van zijn restaurants binnen 30 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: