Restoranto trekt zakelijk publiek naar jouw lunch

6 augustus 2018 | redactie

Klik. Swype. Klik. ‘Het is geregeld, onze lunch staat om 12:30 klaar. Ik heb trouwens ook alvast betaald!’ Het is maandagochtend en Ralph de Groot, een van de oprichters van de Restoranto applaat mij zien hoe hij via zijn telefoon zijn lunch vooraf bestelt bij een restaurant om de hoek.

“Tegenwoordig bestellen we taxi’s, vliegtickets en boodschappen met onze telefoon. Maar als je een korte lunchpauze hebt, wacht je toch vaak minstens 20 minuten voor het eten op tafel staat. Millennials gaan 4 keer per maand uit eten, en 47 procent van hen zou graag vooraf elektronisch bestellen in een restaurant. Wachten is niet erg, en is vaak zelfs erg gezellig. Maar op drukke dagen past dat gewoon lastig in je dag.”

Maar werkt het ook echt?

Restaurant Bij de Bruin herkende dit probleem, en zei direct ja toen de jongens van Restoranto langskwamen. “We zitten op een plek in Rotterdam vlakbij veel kantoren. Voor veel mensen is de lunchpauze, zoals Ralph aangeeft, te kort om buiten de deur te eten. We ontvangen positieve reacties van onze vaste gasten die nu vaker langskomen, voor hen werkt Restoranto echt drempelverlagend.”

Op de vraag of deze restauranteigenaren Restoranto zelf ook gebruiken, antwoorden ze lachend: “Jazeker, toen ik laatst naar de bioscoop ging vond ik het ideaal om direct na de film aan tafel te kunnen.”

Hoe werkt Restoranto dan precies?

Het concept is simpel. Restoranto plaatst je menu in de app, en vanaf dan kunnen gasten in jouw restaurant bestellen. Dit kan op 2 manieren:

1. Vooraf, een gast selecteert een tijdstip en bestelt. Op deze manier kunnen gasten vrijwel direct aan tafel.
2. Tijdens, een gast checkt in en bestelt. Op deze manier kunnen gasten eenvoudig extra gerechten of drankjes bestellen.

En afrekenen?

Ralph: “De gast rekent af via iDeal of creditcard, op deze manier kan de gast op elk gewenst moment weer terug naar kantoor.”

Ik las op jullie website ook iets over een goed doel?

“Dat klopt, wij zijn gek op eten, en vinden het een mooi streven als heel de wereld hier van kan genieten. Daarom doneren we voor elke Restoranto een maaltijd aan een kind in Oeganda. Het is echt een win-winsituatie. Voor de gast een vlotte lunch of diner, en voor degenen die het minder hebben een voedzame maaltijd.”

Hoe ziet de toekomst van Restoranto er uit?

“Restoranto breidt op dit moment hard uit en groeit flink in het aantal gebruikers. We zijn daarom ook hard op zoek naar nieuwe restaurants die het leuk vinden om onze gebruikers te verwelkomen.”

“We merken dat voornamelijk restaurants vlakbij kantoren erg in trek zijn bij onze gebruikers. Mochten restauranteigenaren of -managers dit lezen, twijfel dan vooral niet om contact met ons op te nemen via de website of via info@restoranto.com.”          

Wat kunnen geïnteresseerde restaurants doen?

Restoranto accepteert op dit moment nieuwe restaurants, van klein tot groot. Speciaal voor de lezers van de RestaurantKrant geven we tijdelijk een gratis proefmaand weg voor de restaurants die zich via deze link aanmelden.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Internationaal
Nederland voor het eerst gastland op trendy food festival Parijs

Van 10 t/m 12 maart 2019 is Nederland gastland op het jaarlijkse trendy food platform Omnivore in Parijs. Omnivore is een driedaags, innovatief food-evenement; bezoekers zijn invloedrijke foodies, professionele en hobbykoks, bartenders, food- journalisten, bloggers en vloggers. Onder het motto Te...

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Oslo het duurst, Amsterdam goedkoop

Oslo is de duurste stad van Europa om een terras te pakken. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in de Noorse hoofdstad is € 53,71. Dit is ruim drie keer zo duur als Budapest, waar je € 15,94 kwijt bent voor een rondje (2 espresso, 2 fris, 2 halve liters bier en 2 ros&ea...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Achtergronden Wijn
Dit is wel een heel duur wijntje!

Twee flessen wijn zijn bij veilinghuis Sotheby's in New York onder de hamer gegaan voor de astronomische bedragen van respectievelijk 558.000 dollar en 496.000 dollar. De flessen komen uit het jaar 1945 en zijn afkomstig van het beroemde wijnhuis Romanée Conti. Op de website van De Telegr...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: