Restaurateur krijgt straf

19 februari 2015 |
Restaurateur krijgt straf<

In Harderwijk werd boven Japans restaurant Iki vorig jaar een hennepkwekerij ontdekt. Afgelopen woensdag kwam de zaak voor de rechter en de
eigenaar van het restaurant kreeg een straf opgelegd: twee maanden voorwaardelijke celstraf en een werkstraf. Afgelopen week was er ook al een ander restaurant met een illegale hennepkwekerij in het nieuws. Gaat het dan juist zo slecht met de horeca of juist enorm goed met de drugsverkoop? In beide gevallen niet positief, maar dat terzijde.
Speurneus
Zowel de begane grond als de eerste verdieping van het pand waren ingericht als sushirestaurant. De tweede etage werd daarentegen gebruikt om hennep te kweken. De politie trof er welgeteld 879 planten aan, nadat iemand met een goed reukorgaan een sterke wietlucht had geroken en dit rapporteerde aan de politie.

Vreemd verhaal
De uitbater gaf te kennen van iets te weten en vertelde dat de tweede etage door een Vietnamees werd gehuurd. Een vaag verhaal, want hij wist verder niets te vertellen over de zogenaamde Vietnamees; geen signalement, telefoon- of bankrekeningnummer. Niets... Bovendien werd in de kwekerij de laptop van de uitbater aangetroffen. Redenen genoeg om de man te bestraffen.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: