Restaurateur krijgt straf

19 februari 2015
Restaurateur krijgt straf

In Harderwijk werd boven Japans restaurant Iki vorig jaar een hennepkwekerij ontdekt. Afgelopen woensdag kwam de zaak voor de rechter en de
eigenaar van het restaurant kreeg een straf opgelegd: twee maanden voorwaardelijke celstraf en een werkstraf. Afgelopen week was er ook al een ander restaurant met een illegale hennepkwekerij "in het nieuws.":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/chinees-restaurant-met-wietplantage-16702/ Gaat het dan juist zo slecht met de horeca of juist enorm goed met de drugsverkoop? In beide gevallen niet positief, maar dat terzijde.

*Speurneus*
Zowel de begane grond als de eerste verdieping van het pand waren ingericht als sushirestaurant. De tweede etage werd daarentegen gebruikt om hennep te kweken. De politie trof er welgeteld 879 planten aan, nadat iemand met een goed reukorgaan een sterke wietlucht had geroken en dit rapporteerde aan de politie.

*Vreemd verhaal*
De uitbater gaf te kennen van iets te weten en vertelde dat de tweede etage door een Vietnamees werd gehuurd. Een vaag verhaal, want hij wist verder niets te vertellen over de zogenaamde Vietnamees; geen signalement, telefoon- of bankrekeningnummer. Niets... Bovendien werd in de kwekerij de laptop van de uitbater aangetroffen. Redenen genoeg om de man te bestraffen.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws