Restaurants verdelen 26.000 euro onder personeel

23 december 2019 | Thijs Jacobs

Restaurants De Tulp en Pesca uit Amsterdam verdelen jaarlijks een gedeelte van de winst onder het team met de kerst. Dit jaar is het totaalbedrag 26.000 euro. Op 19 en 20 december werden bij beide restaurants tijdens een speciale viering de bedragen verdeeld onder het team. Pesca was het eerste restaurant ooit in Nederland die deze vorm van extra belonen realiseerde, de Tulp (van dezelfde eigenaren) sloot zich hier na opening rap bij aan. Het bedrag van 26.000 euro is het hoogste tot nu toe, het was een succesvol jaar voor beide zaken. De hardwerkende afwassers bij beide zaken kregen de hoogste bedragen, ruim 1000 euro. 

‘’De horeca-industrie was toe aan verandering’’, aldus eigenaren van Jamie van der Will en Sven Sallaerts. Samen met hun compagnons besloten ze eenieder die langer dan een jaar in dienst is extra te belonen met de winstdeling. ‘’Onze teams zijn de basis van het succes en ontzettend belangrijk, het is voor hen daarnaast ook heel motiverend voor een gedeelte eigenaar te zijn."

Meer betrokkenheid

 De winstdeling creëert meer betrokkenheid onder het team, een hogere gasttevredenheid bij de gast, vrijwel geen ziektemeldingen en een zeer lage ‘turnover’ van personeel. ‘’In tijden van grote personeelstekorten in de horecabrand, en veel discussies over de arbeidsvoorwaarden binnen ons vak, is dat uniek’’, aldus van der Will. Sallaerts: ‘’De industrie moet veranderen, het is tijd dat we dat met zijn allen gaan inzien. Wij willen het horecavak weer interessant en sexy maken!’’

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: