Restauranteigenaar verrast eenzame zielen

16 november 2015 |
Restauranteigenaar verrast eenzame zielen<

De Amerikaanse restaurantuitbater George Dimopoulos heeft iets leuks in petto voor mensen die Thanksgiving alleen moeten doorbrengen. Met
een briefje aan het raam van de zaak, nodigt hij eenzamen uit om gratis te komen eten.

Gezellig samenzijn
In Amerika staat Thanksgiving voor gezellig samenzijn met familie en vrienden. In de realiteit heeft echter niet iedereen het geluk om te vieren met dierbaren, waardoor de klemtoon in de feestelijke periode vaak op hun eenzaamheid komt te liggen. George Dimopoulos, eigenaar van restaurant George’s Senate Coney Island in het Amerikaanse Northville in Michigan, wil daar iets aan doen. De eigenaar schreef een uitnodiging en plakte die aan een raam van zijn zaak. "Als iemand alleen thuis is op Thanksgiving, kom dan gratis eten bij ons", staat er te lezen. Daarnaast laat de uitbater weten dat zijn aanbod op donderdag 26 november de hele dag geldig is.

Al tien jaar gratis Thanksgiving-maal
De uitbater biedt eenzamen al tien jaar een gratis maaltijd aan op Thanksgiving en heeft daar een heel goede reden voor. "Ik heb een persoonlijke reden voor deze vrijgevigheid. Ik ben ooit ook alleen geweest en herinner me naast de goede momenten ook zeker de minder leuke periodes. Door dit initiatief maak ik een beetje verlies, maar het voelt goed om anderen te helpen. Mensen appreciëren het echt", vertelt hij aan ABC News.



Uitnodiging
Zijn uitnodiging komt nu pas in het nieuws omdat er voor het eerst iemand een foto van heeft gemaakt. Een gebruiker van de sociale netwerksite Reddit deelde de hartverwarmende uitnodiging, die nu al bijna drie miljoen keer is bekeken.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: