Restauranteigenaar verrast eenzame zielen

16 november 2015
Restauranteigenaar verrast eenzame zielen

De Amerikaanse restaurantuitbater George Dimopoulos heeft iets leuks in petto voor mensen die Thanksgiving alleen moeten doorbrengen. Met
een briefje aan het raam van de zaak, nodigt hij eenzamen uit om gratis te komen eten.

*Gezellig samenzijn*
In Amerika staat Thanksgiving voor gezellig samenzijn met familie en vrienden. In de realiteit heeft echter niet iedereen het geluk om te vieren met dierbaren, waardoor de klemtoon in de feestelijke periode vaak op hun eenzaamheid komt te liggen. George Dimopoulos, eigenaar van restaurant George’s Senate Coney Island in het Amerikaanse Northville in Michigan, wil daar iets aan doen. De eigenaar schreef een uitnodiging en plakte die aan een raam van zijn zaak. "Als iemand alleen thuis is op Thanksgiving, kom dan gratis eten bij ons", staat er te lezen. Daarnaast laat de uitbater weten dat zijn aanbod op donderdag 26 november de hele dag geldig is.

*Al tien jaar gratis Thanksgiving-maal*
De uitbater biedt eenzamen al tien jaar een gratis maaltijd aan op Thanksgiving en heeft daar een heel goede reden voor. "Ik heb een persoonlijke reden voor deze vrijgevigheid. Ik ben ooit ook alleen geweest en herinner me naast de goede momenten ook zeker de minder leuke periodes. Door dit initiatief maak ik een beetje verlies, maar het voelt goed om anderen te helpen. Mensen appreciëren het echt", vertelt hij aan ABC News.



*Uitnodiging*
Zijn uitnodiging komt nu pas in het nieuws omdat er voor het eerst iemand een foto van heeft gemaakt. Een gebruiker van de sociale netwerksite Reddit deelde de hartverwarmende uitnodiging, die nu al bijna drie miljoen keer is bekeken.


Overig nieuws