Restauranteigenaar verrast eenzame zielen

16 november 2015 |
Restauranteigenaar verrast eenzame zielen<

De Amerikaanse restaurantuitbater George Dimopoulos heeft iets leuks in petto voor mensen die Thanksgiving alleen moeten doorbrengen. Met
een briefje aan het raam van de zaak, nodigt hij eenzamen uit om gratis te komen eten.

Gezellig samenzijn
In Amerika staat Thanksgiving voor gezellig samenzijn met familie en vrienden. In de realiteit heeft echter niet iedereen het geluk om te vieren met dierbaren, waardoor de klemtoon in de feestelijke periode vaak op hun eenzaamheid komt te liggen. George Dimopoulos, eigenaar van restaurant George’s Senate Coney Island in het Amerikaanse Northville in Michigan, wil daar iets aan doen. De eigenaar schreef een uitnodiging en plakte die aan een raam van zijn zaak. "Als iemand alleen thuis is op Thanksgiving, kom dan gratis eten bij ons", staat er te lezen. Daarnaast laat de uitbater weten dat zijn aanbod op donderdag 26 november de hele dag geldig is.

Al tien jaar gratis Thanksgiving-maal
De uitbater biedt eenzamen al tien jaar een gratis maaltijd aan op Thanksgiving en heeft daar een heel goede reden voor. "Ik heb een persoonlijke reden voor deze vrijgevigheid. Ik ben ooit ook alleen geweest en herinner me naast de goede momenten ook zeker de minder leuke periodes. Door dit initiatief maak ik een beetje verlies, maar het voelt goed om anderen te helpen. Mensen appreciëren het echt", vertelt hij aan ABC News.



Uitnodiging
Zijn uitnodiging komt nu pas in het nieuws omdat er voor het eerst iemand een foto van heeft gemaakt. Een gebruiker van de sociale netwerksite Reddit deelde de hartverwarmende uitnodiging, die nu al bijna drie miljoen keer is bekeken.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: