Restaurantconcept MaMa Kelly breidt uit

13 mei 2016 |
Restaurantconcept MaMa Kelly breidt uit<

Het Haagse restaurant MaMa Kelly krijgt een vervolg. Het concept leent zich goed voor uitbreiding, zo bleek ook na een druk bezochte
pop-up versie van MaMa Kelly op de Amsterdamse horecavakbeurs Horecava in januari van dit jaar.

Over de uitrol
Om MaMa Kelly succesvol uit te rollen in Nederland, slaan eigenaren Rein en Willemien Rambaldo de handen ineen met horecaondernemers Singha Witteman en Bas Bloemink, eigenaren van verschillende bekende horecazaken in Leiden en Den Haag. Het eerste doel is een MaMa Kelly in Amsterdam, daarna volgen waarschijnlijk meer Nederlandse steden.

Ondernemers
MaMa Kelly-bedenker en eigenaar Rein Rambaldo, ook bekend van horecaconceptbureau de Horecafabriek, speelde al langer met het idee om MaMa Kelly uit te breiden. Vooral nadat tijdens de Horecava bleek dat de interesse voor het restaurant groot is. MaMa Kelly serveert kip en kreeft in een industriële ambiance, de voormalige Caballero fabriek in Den Haag. Een concept dat zich ook prima leent voor andere grote steden, aldus Rambaldo. Om MaMa Kelly succesvol te kunnen uitrollen, zocht hij een partner die zowel kennis, ervaring als financiële slagkracht levert. Tegelijkertijd speelden Singha Witteman en zijn zakenpartner Bas Bloemink met het idee om hun horecaconcern uit te breiden naar grote steden. Hun eigen horecabedrijven waaronder Grand Cafe Van Buuren, Zucca en Buddhas lenen zich echter niet voor uitbreiding. Inmiddels is er een overeenkomst getekend waarbij het echtpaar Rambaldo vijftig procent van hun aandelen aan Witteman en Bloemink heeft overgedaan.

Respect
Overigens zijn Witteman en Rambaldo geen onbekenden van elkaar, de horecaondernemers liepen elkaar de afgelopen jaren regelmatig tegen het lijf. Rein Rambaldo: "Ik heb altijd een groot respect gehad voor Singha, die vanuit het bedrijf van zijn vader zes solide horecabedrijven oprichtte.
Ik was op zoek naar een degelijke compagnon die het concept van MaMa Kelly begrijpt en voor operationele en financiële ondersteuning kon zorgen. Singha en Bas delen onze ambities voor de toekomst van MaMa Kelly. Daarbij is míjn expertise weer van waarde voor hún bestaande bedrijven, wat de samenwerking tot een vruchtbare kruisbestuiving maakt." Ook Witteman kijkt uit naar de samenwerking: "Wij zijn blij met deze kans. Met MaMa Kelly gaat voor ons een nieuw avontuur van start, met Amsterdam als volgende bestemming." Bloemink vult aan: "MaMa Kelly is een uniek en bewezen concept met nog veel meer potentie. We hebben er enorm veel zin in om straks nog meer mensen hiermee kennis te laten maken."

Over MaMa Kelly
MaMa Kelly is een all day horecaconcept, gevestigd in het oude ketelhuis naast de voormalige Caballero fabriek in Den Haag. In een industrieel maar comfortabel interieur genieten gasten van koffie van een barista, taarten uit eigen bakkerij, lunches, diners en gezellige borrels. Kreeft en kip spelen de hoofdrol op de menukaart. MaMa Kelly is voortgekomen uit de creatieve geest van Rein Rambaldo, tevens oprichter van De Horeca Fabriek.

Christel Tuin





Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: