Restaurantconcept MaMa Kelly breidt uit

13 mei 2016 |
Restaurantconcept MaMa Kelly breidt uit<

Het Haagse restaurant MaMa Kelly krijgt een vervolg. Het concept leent zich goed voor uitbreiding, zo bleek ook na een druk bezochte
pop-up versie van MaMa Kelly op de Amsterdamse horecavakbeurs Horecava in januari van dit jaar.

Over de uitrol
Om MaMa Kelly succesvol uit te rollen in Nederland, slaan eigenaren Rein en Willemien Rambaldo de handen ineen met horecaondernemers Singha Witteman en Bas Bloemink, eigenaren van verschillende bekende horecazaken in Leiden en Den Haag. Het eerste doel is een MaMa Kelly in Amsterdam, daarna volgen waarschijnlijk meer Nederlandse steden.

Ondernemers
MaMa Kelly-bedenker en eigenaar Rein Rambaldo, ook bekend van horecaconceptbureau de Horecafabriek, speelde al langer met het idee om MaMa Kelly uit te breiden. Vooral nadat tijdens de Horecava bleek dat de interesse voor het restaurant groot is. MaMa Kelly serveert kip en kreeft in een industriële ambiance, de voormalige Caballero fabriek in Den Haag. Een concept dat zich ook prima leent voor andere grote steden, aldus Rambaldo. Om MaMa Kelly succesvol te kunnen uitrollen, zocht hij een partner die zowel kennis, ervaring als financiële slagkracht levert. Tegelijkertijd speelden Singha Witteman en zijn zakenpartner Bas Bloemink met het idee om hun horecaconcern uit te breiden naar grote steden. Hun eigen horecabedrijven waaronder Grand Cafe Van Buuren, Zucca en Buddhas lenen zich echter niet voor uitbreiding. Inmiddels is er een overeenkomst getekend waarbij het echtpaar Rambaldo vijftig procent van hun aandelen aan Witteman en Bloemink heeft overgedaan.

Respect
Overigens zijn Witteman en Rambaldo geen onbekenden van elkaar, de horecaondernemers liepen elkaar de afgelopen jaren regelmatig tegen het lijf. Rein Rambaldo: "Ik heb altijd een groot respect gehad voor Singha, die vanuit het bedrijf van zijn vader zes solide horecabedrijven oprichtte.
Ik was op zoek naar een degelijke compagnon die het concept van MaMa Kelly begrijpt en voor operationele en financiële ondersteuning kon zorgen. Singha en Bas delen onze ambities voor de toekomst van MaMa Kelly. Daarbij is míjn expertise weer van waarde voor hún bestaande bedrijven, wat de samenwerking tot een vruchtbare kruisbestuiving maakt." Ook Witteman kijkt uit naar de samenwerking: "Wij zijn blij met deze kans. Met MaMa Kelly gaat voor ons een nieuw avontuur van start, met Amsterdam als volgende bestemming." Bloemink vult aan: "MaMa Kelly is een uniek en bewezen concept met nog veel meer potentie. We hebben er enorm veel zin in om straks nog meer mensen hiermee kennis te laten maken."

Over MaMa Kelly
MaMa Kelly is een all day horecaconcept, gevestigd in het oude ketelhuis naast de voormalige Caballero fabriek in Den Haag. In een industrieel maar comfortabel interieur genieten gasten van koffie van een barista, taarten uit eigen bakkerij, lunches, diners en gezellige borrels. Kreeft en kip spelen de hoofdrol op de menukaart. MaMa Kelly is voortgekomen uit de creatieve geest van Rein Rambaldo, tevens oprichter van De Horeca Fabriek.

Christel Tuin





Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: