Restaurant Wynwood wordt MOOD, chef Wouter van Laarhoven vertrekt

25 juli 2018 | David Bakker

Restaurant Wynwood in Eindhoven transformeert per 1 september 2018 naar restaurant MOOD Strijp-S. Eigenaar Eveline Wu past het concept van de 3 jaar geleden geopende zaak aan en gaat er een Frans-Aziatische keuken voeren. Chef Wouter van Laarhoven verlaat de zaak op eigen initiatief.

Met de conceptwisseling voegt eigenaar Eveline Wu een tweede MOOD-restaurant in Eindhoven toe aan haar onderneming. Op de kaart van MOOD staan zowel Franse als Aziatische gerechten en sushi met bijzondere smaak- en textuurcombinaties die op een originele manier worden geserveerd. Er wordt gewerkt met verse ingrediënten van topkwaliteit. De bar beschikt over een uitgebreide kaart met internationale cocktails en bites. 
Een gevolg van de conceptwijziging is dat chef Wouter van Laarhoven op eigen initiatief vertrekt.

Eveline Wu: Wouter verlaat het bedrijf per 1 september. Hij is gewend om op topniveau innovatief en creatief te koken en hoewel we in MOOD met topkwaliteit producten en originele presentaties werken, is het niveau en de uitdaging anders. Ik vind het jammer, maar heb begrip voor zijn keuze.” 

Wouter van Laarhoven

Chef Wouter van Laarhoven: ”Ik respecteer de keuze van Eveline om van Wynwood een ander soort zaak te maken. Voor mij biedt het concept echter onvoldoende creatieve uitdagingen, ik wil graag op het niveau blijven werken waarop ik al meer dan 10 jaar werk. Daarom hebben we in goed overleg besloten om per 1 september uit elkaar te gaan. Ondertussen ben ik me aan het oriënteren op mijn toekomst, het liefst zou ik samen met mijn partner een eigen restaurant beginnen.”

Wouter van Laarhoven stond vanaf de opening van Wynwood in 2015 als chef achter de kachel, eerder kookte hij een ster in restaurant De Molen in Kaatsheuvel waar hij als chef in dienst was.

Over Eveline Wu

Ondernemer en chef Eveline Wu is geboren in China en opende in 1999 het eerste wok-restaurant in Nederland. Later volgden diverse restaurants binnen en buiten Eindhoven. Tijdens de World Championship Chinese Cuisine in 2016 won zij een gouden medaille met haar dessert en in november 2017 werd ze uitgeroepen tot Etnisch Zakenvrouw van 2017.

Per september 2018 bestaat haar onderneming uit 2 MOOD-restaurants in Eindhoven, Fish & Chips in Eindhoven, Kreeftenbar Eindhoven en Las Palmas/MOOD in Rotterdam, dat per april 2018 werd overgenomen van Herman den Blijker

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Ondernemen Longread
Interview: De Drie Wijzen uit Oost openen 19 horecazaken in ruim 10 jaar

In het pand waar het allemaal begonnen is, Maxwell aan het Beukenplein in Amsterdam Oost, druppelen Piet van der Graaf, Jason Berg en Riad Farhat binnen. Een vaderlijke knuffel voor de gastheer, bezoekende gasten worden begroet met een lach, een stevige hand en een knipoog, de jassen gaan uit, koffi...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Evenement organiseren, simpel of niet?

Toen ik kortgeleden met een leuk gezelschap over een kerstmarkt wandelde, kon ik het niet laten er even bij stil te staan. Dit soort initiatieven kunnen de lokale (horeca)ondernemers namelijk een flinke ‘boost’ geven. Winkeliers en horecaondernemers slaan dan ook steeds vaker de handen i...

Achtergronden
Onderzoek: melk en kaas zijn beperkte bron van vitamine B12

Niet alleen vlees en vis, maar ook zuivelproducten als melk en kaas dragen bij aan de vitamine B12-voorziening van het lichaam. Alleen is de hoeveelheid vitamine B12 in melkproducten aan de krappe kant om een tekort te voorkomen als vlees en vis niet op het menu staan. Dat blijkt uit onderzoek van d...

Economie Achtergronden
Verhoging btw-tarief: doorberekenen of niet?

De btw-verhoging van het lage tarief (van 6 naar 9 procent) komt akelig dichtbij. Op 1 januari 2019 moet de horeca daarom bij vrijwel de gehele inkoop, met uitzondering van alcoholhoudende dranken, rekening houden met een prijsverhoging. Goed om te weten: bier tot 0,5% en wijn tot 1,2% vallen onder ...

KHN
Nierstichting en KHN organiseren opnieuw Restaurant Driedaagse

Op 12, 13 en 14 maart 2019 organiseren de Nierstichting en KHN de tweede landelijke editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Tijdens deze dagen laten we Nederland een speciaal tasting-menu proeven, waarbij de focus ligt op pure smaken, verse ingrediënten en minder zout. Met dit evenem...

Achtergronden
Download: HorecaMarketingKalender 2019

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2019 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: