The White Room* verwelkomt nieuwe Portugese head sommelier

Auteur: Redactie
Personalia 21 augustus 2023
The White Room* verwelkomt nieuwe Portugese head sommelier Frederico Vaultier Parain de Figueiredo in restaurant The White Room*

Het met een Michelinster bekroonde fine-dining restaurant The White Room*, gevestigd in Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam, verwelkomt met trots de Portugese Frederico Vaultier Parain de Figueiredo als head sommelier. In deze rol gaat Frederico nauw samenwerken met maītre Bram Hommes en chef de cuisine Tristan de Boer om gasten te verrassen met een unieke samengestelde wijnkaart en bijzondere wijn-spijs combinaties. 

De Portugese Frederico heeft Franse roots en is opgegroeid in een reislustige familie, hij kan dan ook zeggen dat de passie voor reizen en gastvrijheid door zijn bloed stroomt. Dit sluit naadloos aan op de visie van Anantara dat zich onderscheidt als een luxe hospitality merk voor moderne reizigers, die hen door middel van persoonlijke ervaringen in contact brengt met authentieke plaatsen, mensen en verhalen en oprechte gastvrijheid biedt op de meest enerverende bestemmingen ter wereld. 

In de afgelopen jaren heeft Frederico internationale ervaring opgedaan in verschillende hoogstaande restaurants en hotels waaronder de De Librije in Zwolle***, restaurant Eleven* in Lissabon en Four Seasons Hotel Ritz in Lissabon. De nieuwe Head Sommelier kijkt ernaar uit om zijn grootste passie en universele kennis over de wijnen en het vakmanschap te delen met het team van The White Room* en haar gasten. 

Heropening

Na een zomersluiting van drie weken opent The White Room* haar deuren weer voor gasten op woensdag 23 augustus. Het 7-gangen menu, bestaande uit twee opties: Gold of Green, is aangevuld met nieuwe innoverende en elegante gerechten bereid met lokale producten, geïnspireerd op invloeden vanuit de hele wereld.

Overig nieuws