Restaurant Sukerieje in Dalfsen onderscheidt zich met groentemenu

12 november 2018 | Thijs Jacobs

Het per 20 oktober 2018 geopende restaurant Sukerieje in Dalfsen verrast met een bijzondere menukaart waarop groente de basis vormt en waar een supplement geldt voor vlees of vis bij een groentegerecht. Sukerieje biedt de gast betaalbare gastronomie met eerlijke seizoensproducten uit de regio. Chef is Martijn Kuik, die eerder bij onder meer Kaatje bij de Sluis in Blokzijl werkte.

Sukerieje opende op 20 oktober de deuren en is gevestigd in de kenmerkende ‘Witte Villa’ aan de Vecht in het Overijsselse Dalfsen. De feestelijke opening werd verricht door cichorei-ambassadeur Job Anneveldt en Dorothé Brinkman, de echtgenote van burgemeester Noten van Dalfsen. De zaak wordt gerund door bedrijfsleider Bianca Henken-Meppelink, die ook restaurant Sukade in Meppel leidt. Gastvrouw-sommelier Claudia Oro en chefkok Martijn Kuik, die elkaar bij restaurant Kaatje bij de Sluis leerden kennen, completeren het managementteam.

Koken vanuit de kracht van groente

De kaart van Sukerieje bestaat uit een menu van drie tot vijf volwaardige groentegerechten, waarbij de gast optioneel een supplement vis of vlees kan bestellen tegen een geringe meerprijs. Daarnaast is er een kleine specialiteitenkaart met onder andere bisque, steak tartaar van vlees of paprika, risotto en een vleesgerecht. Bianca Henken-Meppelink: “We koken vanuit de kracht van groente en doen dat op een spannende en creatieve manier, waardoor zowel de vegetariër als de vleeseter verrast wordt.”

Producten uit het Vechtdal

Chef Martijn Kuik maakt zoveel mogelijk gebruik van de mooie producten uit het Vechtdal. Groenten en kruiden worden geleverd door kweker Eef Stel, zuivel komt van Puur Vechtdal, brood van Bas Bakt, kaas van kaasboerderij Heileuver en charcuterie van Slagerij Van Broekhuizen in Dalfsen.

Bianca Henken-Meppelink: ”Onze slager Lantinga uit Meppel gaat met zijn vader nog ouderwets de boer op om de beste koeien uit de regio te selecteren. Zo hebben we naast al het groentegeweld ook een mooi stukje dry aged entrecote van Holsteiner dubbeldoel-koeien op de specialiteitenkaart staan.

Sukerieje biedt betaalbare gastronomie, een driegangenmenu kost 26 euro, een vijfgangenmenu kost 39 euro. Een supplement vlees of vis bij een tussengerecht kost 4 euro. Op zondag serveren we vanaf 12.00 uur een Sunday Roast, dat hebben we meegenomen van restaurant Sukade in Meppel, waar het een groot succes is.”

Warme huiselijke sfeer

Het interieur van Sukerieje is warm en huiselijk met een tikkeltje luxe. De prachtige paars gestoffeerde en comfortabel zittende banken geven een kleurrijk accent aan de zaak. Naast het eten staat service met een warm en gastvrij onthaal bij Sukerieje voorop. Het restaurant bestaat uit een beneden- en bovenverdieping, die ook gereserveerd kunnen worden voor feesten, vergaderingen en private dining tot 40 personen. Ook de bovenverdieping is rolstoeltoegankelijk.

Terras met uitzicht over de Vecht

Op het grote terras met prachtig uitzicht over de Vecht is het goed toeven. Tijdens het terrasseizoen is Sukerieje ook overdag geopend voor koffie met taart, lunch en borrel. Vanaf 17.00 uur is Sukerieje geopend voor diner, ideaal voor bezoekers van het nabijgelegen theater de Stoomfabriek.

De naam Sukerieje

De naam Sukerieje verwijst naar de historie van de Witte Villa, waar ooit Berend Hendrik Egberts woonde, de directeur van de naastgelegen cichoreifabriek. Deze cichoreifabriek fuseerde in 1897 met de cichoreibranderij in Winterswijk, de zogenaamde ‘Sukerieje’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Restaurant
In dit restaurant eten de gasten van het scherm van hun smartphone

Restaurant 't Kleijn Geluck in Son bood donderdagavond wel een heel bijzonder menu aan. Men kon er die avond immers genieten van een achtgangendiner, geserveerd op je eigen telefoon. Nee, niet zo'n ouderwetse, zoals op de foto, maar op de smartphone van de gast zelf. Op die manier kunnen de ...

Achtergronden
Lunchroom Amersfoort beschadigd na explosie

In de vroege ochtend van vrijdag 19 juli (omstreeks 05.20 uur) werden omwonenden van De Kamp in Amersfoort gewekt door enorme knallen. Er is bij het afgaan van explosieven (vermoedelijk zwaar vuurwerk) schade ontstaan aan de deuur van een lunchroom. De politie doet onderzoek. Op basis van camerab...

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: