Restaurant Sukerieje in Dalfsen onderscheidt zich met groentemenu

12 november 2018 | Thijs Jacobs

Het per 20 oktober 2018 geopende restaurant Sukerieje in Dalfsen verrast met een bijzondere menukaart waarop groente de basis vormt en waar een supplement geldt voor vlees of vis bij een groentegerecht. Sukerieje biedt de gast betaalbare gastronomie met eerlijke seizoensproducten uit de regio. Chef is Martijn Kuik, die eerder bij onder meer Kaatje bij de Sluis in Blokzijl werkte.

Sukerieje opende op 20 oktober de deuren en is gevestigd in de kenmerkende ‘Witte Villa’ aan de Vecht in het Overijsselse Dalfsen. De feestelijke opening werd verricht door cichorei-ambassadeur Job Anneveldt en Dorothé Brinkman, de echtgenote van burgemeester Noten van Dalfsen. De zaak wordt gerund door bedrijfsleider Bianca Henken-Meppelink, die ook restaurant Sukade in Meppel leidt. Gastvrouw-sommelier Claudia Oro en chefkok Martijn Kuik, die elkaar bij restaurant Kaatje bij de Sluis leerden kennen, completeren het managementteam.

Koken vanuit de kracht van groente

De kaart van Sukerieje bestaat uit een menu van drie tot vijf volwaardige groentegerechten, waarbij de gast optioneel een supplement vis of vlees kan bestellen tegen een geringe meerprijs. Daarnaast is er een kleine specialiteitenkaart met onder andere bisque, steak tartaar van vlees of paprika, risotto en een vleesgerecht. Bianca Henken-Meppelink: “We koken vanuit de kracht van groente en doen dat op een spannende en creatieve manier, waardoor zowel de vegetariër als de vleeseter verrast wordt.”

Producten uit het Vechtdal

Chef Martijn Kuik maakt zoveel mogelijk gebruik van de mooie producten uit het Vechtdal. Groenten en kruiden worden geleverd door kweker Eef Stel, zuivel komt van Puur Vechtdal, brood van Bas Bakt, kaas van kaasboerderij Heileuver en charcuterie van Slagerij Van Broekhuizen in Dalfsen.

Bianca Henken-Meppelink: ”Onze slager Lantinga uit Meppel gaat met zijn vader nog ouderwets de boer op om de beste koeien uit de regio te selecteren. Zo hebben we naast al het groentegeweld ook een mooi stukje dry aged entrecote van Holsteiner dubbeldoel-koeien op de specialiteitenkaart staan.

Sukerieje biedt betaalbare gastronomie, een driegangenmenu kost 26 euro, een vijfgangenmenu kost 39 euro. Een supplement vlees of vis bij een tussengerecht kost 4 euro. Op zondag serveren we vanaf 12.00 uur een Sunday Roast, dat hebben we meegenomen van restaurant Sukade in Meppel, waar het een groot succes is.”

Warme huiselijke sfeer

Het interieur van Sukerieje is warm en huiselijk met een tikkeltje luxe. De prachtige paars gestoffeerde en comfortabel zittende banken geven een kleurrijk accent aan de zaak. Naast het eten staat service met een warm en gastvrij onthaal bij Sukerieje voorop. Het restaurant bestaat uit een beneden- en bovenverdieping, die ook gereserveerd kunnen worden voor feesten, vergaderingen en private dining tot 40 personen. Ook de bovenverdieping is rolstoeltoegankelijk.

Terras met uitzicht over de Vecht

Op het grote terras met prachtig uitzicht over de Vecht is het goed toeven. Tijdens het terrasseizoen is Sukerieje ook overdag geopend voor koffie met taart, lunch en borrel. Vanaf 17.00 uur is Sukerieje geopend voor diner, ideaal voor bezoekers van het nabijgelegen theater de Stoomfabriek.

De naam Sukerieje

De naam Sukerieje verwijst naar de historie van de Witte Villa, waar ooit Berend Hendrik Egberts woonde, de directeur van de naastgelegen cichoreifabriek. Deze cichoreifabriek fuseerde in 1897 met de cichoreibranderij in Winterswijk, de zogenaamde ‘Sukerieje’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: