Restaurant Sukerieje in Dalfsen onderscheidt zich met groentemenu

12 november 2018 | Thijs Jacobs

Het per 20 oktober 2018 geopende restaurant Sukerieje in Dalfsen verrast met een bijzondere menukaart waarop groente de basis vormt en waar een supplement geldt voor vlees of vis bij een groentegerecht. Sukerieje biedt de gast betaalbare gastronomie met eerlijke seizoensproducten uit de regio. Chef is Martijn Kuik, die eerder bij onder meer Kaatje bij de Sluis in Blokzijl werkte.

Sukerieje opende op 20 oktober de deuren en is gevestigd in de kenmerkende ‘Witte Villa’ aan de Vecht in het Overijsselse Dalfsen. De feestelijke opening werd verricht door cichorei-ambassadeur Job Anneveldt en Dorothé Brinkman, de echtgenote van burgemeester Noten van Dalfsen. De zaak wordt gerund door bedrijfsleider Bianca Henken-Meppelink, die ook restaurant Sukade in Meppel leidt. Gastvrouw-sommelier Claudia Oro en chefkok Martijn Kuik, die elkaar bij restaurant Kaatje bij de Sluis leerden kennen, completeren het managementteam.

Koken vanuit de kracht van groente

De kaart van Sukerieje bestaat uit een menu van drie tot vijf volwaardige groentegerechten, waarbij de gast optioneel een supplement vis of vlees kan bestellen tegen een geringe meerprijs. Daarnaast is er een kleine specialiteitenkaart met onder andere bisque, steak tartaar van vlees of paprika, risotto en een vleesgerecht. Bianca Henken-Meppelink: “We koken vanuit de kracht van groente en doen dat op een spannende en creatieve manier, waardoor zowel de vegetariër als de vleeseter verrast wordt.”

Producten uit het Vechtdal

Chef Martijn Kuik maakt zoveel mogelijk gebruik van de mooie producten uit het Vechtdal. Groenten en kruiden worden geleverd door kweker Eef Stel, zuivel komt van Puur Vechtdal, brood van Bas Bakt, kaas van kaasboerderij Heileuver en charcuterie van Slagerij Van Broekhuizen in Dalfsen.

Bianca Henken-Meppelink: ”Onze slager Lantinga uit Meppel gaat met zijn vader nog ouderwets de boer op om de beste koeien uit de regio te selecteren. Zo hebben we naast al het groentegeweld ook een mooi stukje dry aged entrecote van Holsteiner dubbeldoel-koeien op de specialiteitenkaart staan.

Sukerieje biedt betaalbare gastronomie, een driegangenmenu kost 26 euro, een vijfgangenmenu kost 39 euro. Een supplement vlees of vis bij een tussengerecht kost 4 euro. Op zondag serveren we vanaf 12.00 uur een Sunday Roast, dat hebben we meegenomen van restaurant Sukade in Meppel, waar het een groot succes is.”

Warme huiselijke sfeer

Het interieur van Sukerieje is warm en huiselijk met een tikkeltje luxe. De prachtige paars gestoffeerde en comfortabel zittende banken geven een kleurrijk accent aan de zaak. Naast het eten staat service met een warm en gastvrij onthaal bij Sukerieje voorop. Het restaurant bestaat uit een beneden- en bovenverdieping, die ook gereserveerd kunnen worden voor feesten, vergaderingen en private dining tot 40 personen. Ook de bovenverdieping is rolstoeltoegankelijk.

Terras met uitzicht over de Vecht

Op het grote terras met prachtig uitzicht over de Vecht is het goed toeven. Tijdens het terrasseizoen is Sukerieje ook overdag geopend voor koffie met taart, lunch en borrel. Vanaf 17.00 uur is Sukerieje geopend voor diner, ideaal voor bezoekers van het nabijgelegen theater de Stoomfabriek.

De naam Sukerieje

De naam Sukerieje verwijst naar de historie van de Witte Villa, waar ooit Berend Hendrik Egberts woonde, de directeur van de naastgelegen cichoreifabriek. Deze cichoreifabriek fuseerde in 1897 met de cichoreibranderij in Winterswijk, de zogenaamde ‘Sukerieje’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: