Restaurant Sukerieje in Dalfsen onderscheidt zich met groentemenu

12 november 2018 | Thijs Jacobs

Het per 20 oktober 2018 geopende restaurant Sukerieje in Dalfsen verrast met een bijzondere menukaart waarop groente de basis vormt en waar een supplement geldt voor vlees of vis bij een groentegerecht. Sukerieje biedt de gast betaalbare gastronomie met eerlijke seizoensproducten uit de regio. Chef is Martijn Kuik, die eerder bij onder meer Kaatje bij de Sluis in Blokzijl werkte.

Sukerieje opende op 20 oktober de deuren en is gevestigd in de kenmerkende ‘Witte Villa’ aan de Vecht in het Overijsselse Dalfsen. De feestelijke opening werd verricht door cichorei-ambassadeur Job Anneveldt en Dorothé Brinkman, de echtgenote van burgemeester Noten van Dalfsen. De zaak wordt gerund door bedrijfsleider Bianca Henken-Meppelink, die ook restaurant Sukade in Meppel leidt. Gastvrouw-sommelier Claudia Oro en chefkok Martijn Kuik, die elkaar bij restaurant Kaatje bij de Sluis leerden kennen, completeren het managementteam.

Koken vanuit de kracht van groente

De kaart van Sukerieje bestaat uit een menu van drie tot vijf volwaardige groentegerechten, waarbij de gast optioneel een supplement vis of vlees kan bestellen tegen een geringe meerprijs. Daarnaast is er een kleine specialiteitenkaart met onder andere bisque, steak tartaar van vlees of paprika, risotto en een vleesgerecht. Bianca Henken-Meppelink: “We koken vanuit de kracht van groente en doen dat op een spannende en creatieve manier, waardoor zowel de vegetariër als de vleeseter verrast wordt.”

Producten uit het Vechtdal

Chef Martijn Kuik maakt zoveel mogelijk gebruik van de mooie producten uit het Vechtdal. Groenten en kruiden worden geleverd door kweker Eef Stel, zuivel komt van Puur Vechtdal, brood van Bas Bakt, kaas van kaasboerderij Heileuver en charcuterie van Slagerij Van Broekhuizen in Dalfsen.

Bianca Henken-Meppelink: ”Onze slager Lantinga uit Meppel gaat met zijn vader nog ouderwets de boer op om de beste koeien uit de regio te selecteren. Zo hebben we naast al het groentegeweld ook een mooi stukje dry aged entrecote van Holsteiner dubbeldoel-koeien op de specialiteitenkaart staan.

Sukerieje biedt betaalbare gastronomie, een driegangenmenu kost 26 euro, een vijfgangenmenu kost 39 euro. Een supplement vlees of vis bij een tussengerecht kost 4 euro. Op zondag serveren we vanaf 12.00 uur een Sunday Roast, dat hebben we meegenomen van restaurant Sukade in Meppel, waar het een groot succes is.”

Warme huiselijke sfeer

Het interieur van Sukerieje is warm en huiselijk met een tikkeltje luxe. De prachtige paars gestoffeerde en comfortabel zittende banken geven een kleurrijk accent aan de zaak. Naast het eten staat service met een warm en gastvrij onthaal bij Sukerieje voorop. Het restaurant bestaat uit een beneden- en bovenverdieping, die ook gereserveerd kunnen worden voor feesten, vergaderingen en private dining tot 40 personen. Ook de bovenverdieping is rolstoeltoegankelijk.

Terras met uitzicht over de Vecht

Op het grote terras met prachtig uitzicht over de Vecht is het goed toeven. Tijdens het terrasseizoen is Sukerieje ook overdag geopend voor koffie met taart, lunch en borrel. Vanaf 17.00 uur is Sukerieje geopend voor diner, ideaal voor bezoekers van het nabijgelegen theater de Stoomfabriek.

De naam Sukerieje

De naam Sukerieje verwijst naar de historie van de Witte Villa, waar ooit Berend Hendrik Egberts woonde, de directeur van de naastgelegen cichoreifabriek. Deze cichoreifabriek fuseerde in 1897 met de cichoreibranderij in Winterswijk, de zogenaamde ‘Sukerieje’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Bezorgen Culinair
Chef en ondernemer Han Ji lanceert thuisbezorgplatform

Vandaag, 21 oktober 2020, lanceert chef en ondernemer Han Ji officieel zijn nieuwe online thuisbezorgplatform om de Oosterse keuken in huis te halen: HanTing Delivery. Het platform valt uiteen in Restaurant Delivery waarmee de gerechten van verschillende foodconcepten van zijn restaurants binnen 30 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: