Restaurant Podium verhuist

10 september 2013 |
Restaurant Podium verhuist<

Restaurant Culinair Podium uit Utrecht krijgt een nieuw onderkomen. De culinaire hotspot uit de Domstad neemt intrek in Hotel Dom. Het restaurant gaat verder onder de naam
Podium onder de Dom. Patron-cuisinier Leon Mazairac en ondernemer Jan van der Grift hebben de handen ineen geslagen.

Essentie verhuizen
Podium onder de Dom zal dezelfde sfeer en DNA hebben als op het vorige adres. Zo verhuizen de typische rode stoelen en gordijnen gewoon mee. Ook de kookstijl en visie van Leon Mazairac gaat bij Podium onder de Dom verder. “Het is en blijft Podium, we nemen de essentie van het restaurant mee. We gaan eerst conserveren en daarna gaan we meer en een andere vorm van horeca aanbieden. We passen straks een unieke invulling toe op de ruimtes van Hotel Dom”, verklaart Mazairac.

Café & foodlab
Het restaurantgedeelte krijgt voorlopig 35 couverts. De grote bar van het hotel verandert in een café annex foodlab. Het wordt een bar zoals die nergens anders bestaat. Mazairac: “We gaan er iets onconventioneels mee doen. Wij zien de bar als verlengstuk van de keuken. We zullen er dingen uithalen die gasten nog niet eerder hebben meegemaakt. De term gastvrijheid krijgt bij ons een nieuwe betekenis, want koks zijn de gastheren van de toekomst. Zij staan prominent op de voorgrond. We gaan klasse samensmelten met rock & roll.”

Nog dynamischer
Het menuaanbod (een maandelijks wisselend driegangen- of negengangenmenu) blijft onveranderd, maar wordt spectaculairder. Nieuw is dat gasten ook kunnen binnenlopen voor een glas wijn met een los gerecht erbij. Of overdag onder het genot van een kop koffie kijken hoe de koks in de keuken aan het werk zijn. Bovendien kan men er terecht voor besloten diners in een van de privélounges. Door de ruimtelijkheid van het hotelpand wordt Podium dynamischer dan dat het al was.

Hoge drempel?
Een goed restaurant onderbrengen in een mooi hotel geen slimme zet vanwege de ‘hoge drempel’? Het is juist de kracht achter het samengaan van de twee bedrijven. Het restaurant bedient de lokale en regionale markt. Het hotel communiceert meer op internationaal niveau. De kruisbestuiving tussen hotel en restaurant maakt beide ondernemingen sterker. De samenwerkingsrelatie die Van der Grift en Mazairac zijn aangaan is er dan ook niet eentje van een paar maanden.

Van der Grift legt uit: “Leon zal zich bezighouden met de operationele en creatieve kant van Podium onder de Dom. Ik zal op de achtergrond betrokken zijn en een vinger aan de pols houden wat betreft de zakelijke kant van de ondernemingen.”

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Chefs Culinair
Nieuwe docu-serie met Nederlandse sterrenchefs

De kook-tv-zender njam! lanceert op de Nederlandse televisie een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart. De serie trapt af op zondag 1 maart met de eerste aflevering met Joris Bijdendijk, chefkok van het veelgelauwerde restaurant RIJKS. Mix van chefs In elke aflevering sta...

Bier Achtergronden
Alcoholvrij bier en speciaalbier voor tiende jaar op rij in de lift

De consumptie van speciaalbier en alcoholvrij bier laat voor het tiende jaar op rij groei zien. Pils blijft veruit de grootste biercategorie en is net zoals de totale markt stabiel ten opzichte van 2018. Consumenten variëren tegenwoordig veel meer in hun bierkeuze. Speciaalbier is in vele smake...

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: