Restaurant Podium verhuist

10 september 2013
Restaurant Podium verhuist

Restaurant Culinair Podium uit Utrecht krijgt een nieuw onderkomen. De culinaire hotspot uit de Domstad neemt intrek in Hotel Dom. Het restaurant gaat verder onder de naam
Podium onder de Dom. Patron-cuisinier Leon Mazairac en ondernemer Jan van der Grift hebben de handen ineen geslagen.

*Essentie verhuizen*
Podium onder de Dom zal dezelfde sfeer en DNA hebben als op het vorige adres. Zo verhuizen de typische rode stoelen en gordijnen gewoon mee. Ook de kookstijl en visie van Leon Mazairac gaat bij Podium onder de Dom verder. “Het is en blijft Podium, we nemen de essentie van het restaurant mee. We gaan eerst conserveren en daarna gaan we meer en een andere vorm van horeca aanbieden. We passen straks een unieke invulling toe op de ruimtes van Hotel Dom”, verklaart Mazairac.

*Café & foodlab*
Het restaurantgedeelte krijgt voorlopig 35 couverts. De grote bar van het hotel verandert in een café annex foodlab. Het wordt een bar zoals die nergens anders bestaat. Mazairac: “We gaan er iets onconventioneels mee doen. Wij zien de bar als verlengstuk van de keuken. We zullen er dingen uithalen die gasten nog niet eerder hebben meegemaakt. De term gastvrijheid krijgt bij ons een nieuwe betekenis, want koks zijn de gastheren van de toekomst. Zij staan prominent op de voorgrond. We gaan klasse samensmelten met rock & roll.”

*Nog dynamischer*
Het menuaanbod (een maandelijks wisselend driegangen- of negengangenmenu) blijft onveranderd, maar wordt spectaculairder. Nieuw is dat gasten ook kunnen binnenlopen voor een glas wijn met een los gerecht erbij. Of overdag onder het genot van een kop koffie kijken hoe de koks in de keuken aan het werk zijn. Bovendien kan men er terecht voor besloten diners in een van de privélounges. Door de ruimtelijkheid van het hotelpand wordt Podium dynamischer dan dat het al was.

*Hoge drempel?*
Een goed restaurant onderbrengen in een mooi hotel geen slimme zet vanwege de ‘hoge drempel’? Het is juist de kracht achter het samengaan van de twee bedrijven. Het restaurant bedient de lokale en regionale markt. Het hotel communiceert meer op internationaal niveau. De kruisbestuiving tussen hotel en restaurant maakt beide ondernemingen sterker. De samenwerkingsrelatie die Van der Grift en Mazairac zijn aangaan is er dan ook niet eentje van een paar maanden.

Van der Grift legt uit: “Leon zal zich bezighouden met de operationele en creatieve kant van Podium onder de Dom. Ik zal op de achtergrond betrokken zijn en een vinger aan de pols houden wat betreft de zakelijke kant van de ondernemingen.”

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws