Restaurant Noma renoveert keuken

16 november 2012 |
Restaurant Noma renoveert keuken<

Chef-eigenaar van Noma René Redzepi vertrouwt de renovatie van de keuken toe aan het Belgische bedrijf Maes Inox. Volgend jaar wordt de hele keuken van het beste restaurant ter wereld gerenoveerd.

Keuken aan de beurt
Aan de opdracht gingen maanden van onderhandelingen vooraf. “Restaurant Noma heeft zijn zaal al gerenoveerd en wil nu overgaan tot een volledige renovatie van de keukeninrichting. Voor deze opdracht waren we in concurrentie met internationale collega-keukenbouwers”, zegt Herman Maes, zaakvoerder van Maes Inox.

Verrassing
“Tijdens ons eerste contact met René Redzepi was hij onder de indruk van het Ben Martin*** inductiefornuis, het strakke specifieke design, de geavanceerde technieken en de robuustheid. Ook het feit dat we constant bezig zijn met vernieuwing, sprak hem aan. Ik had het idee dat hij alleen het fornuis wilde bestellen. De verrassing was dan ook bijzonder groot toen René Redzepi aankondigde dat ons bedrijf het volledige keukenconcept mag uitvoeren in 2013. Niet alleen de warme keuken, maar ook de voorbereidingsruimte, de koude keuken, de patisseriekeuken, de vaatwasruimte en productiekeuken. Het is een grote waardering voor ons Maes Inox team onder leiding van de heer en mevrouw Herman en Katrien Maes om dit project te kunnen realiseren. Elk onderdeel van de keuken word volledig op maat gefabriceerd in het vernieuwde atelier van Maes Inox.

Demonstratie
Op de komende beurs Horeca Expo (18-22 november) in Flanders Expo Gent toont Maes Inox het fornuis zoals het bij Noma zal worden aangelegd middels een wereldprimeur aan het vakpubliek.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: