Restaurant Noma renoveert keuken

16 november 2012 |
Restaurant Noma renoveert keuken<

Chef-eigenaar van Noma René Redzepi vertrouwt de renovatie van de keuken toe aan het Belgische bedrijf Maes Inox. Volgend jaar wordt de hele keuken van het beste restaurant ter wereld gerenoveerd.

Keuken aan de beurt
Aan de opdracht gingen maanden van onderhandelingen vooraf. “Restaurant Noma heeft zijn zaal al gerenoveerd en wil nu overgaan tot een volledige renovatie van de keukeninrichting. Voor deze opdracht waren we in concurrentie met internationale collega-keukenbouwers”, zegt Herman Maes, zaakvoerder van Maes Inox.

Verrassing
“Tijdens ons eerste contact met René Redzepi was hij onder de indruk van het Ben Martin*** inductiefornuis, het strakke specifieke design, de geavanceerde technieken en de robuustheid. Ook het feit dat we constant bezig zijn met vernieuwing, sprak hem aan. Ik had het idee dat hij alleen het fornuis wilde bestellen. De verrassing was dan ook bijzonder groot toen René Redzepi aankondigde dat ons bedrijf het volledige keukenconcept mag uitvoeren in 2013. Niet alleen de warme keuken, maar ook de voorbereidingsruimte, de koude keuken, de patisseriekeuken, de vaatwasruimte en productiekeuken. Het is een grote waardering voor ons Maes Inox team onder leiding van de heer en mevrouw Herman en Katrien Maes om dit project te kunnen realiseren. Elk onderdeel van de keuken word volledig op maat gefabriceerd in het vernieuwde atelier van Maes Inox.

Demonstratie
Op de komende beurs Horeca Expo (18-22 november) in Flanders Expo Gent toont Maes Inox het fornuis zoals het bij Noma zal worden aangelegd middels een wereldprimeur aan het vakpubliek.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: