Restaurant Noma renoveert keuken

16 november 2012 |
Restaurant Noma renoveert keuken<

Chef-eigenaar van Noma René Redzepi vertrouwt de renovatie van de keuken toe aan het Belgische bedrijf Maes Inox. Volgend jaar wordt de hele keuken van het beste restaurant ter wereld gerenoveerd.

Keuken aan de beurt
Aan de opdracht gingen maanden van onderhandelingen vooraf. “Restaurant Noma heeft zijn zaal al gerenoveerd en wil nu overgaan tot een volledige renovatie van de keukeninrichting. Voor deze opdracht waren we in concurrentie met internationale collega-keukenbouwers”, zegt Herman Maes, zaakvoerder van Maes Inox.

Verrassing
“Tijdens ons eerste contact met René Redzepi was hij onder de indruk van het Ben Martin*** inductiefornuis, het strakke specifieke design, de geavanceerde technieken en de robuustheid. Ook het feit dat we constant bezig zijn met vernieuwing, sprak hem aan. Ik had het idee dat hij alleen het fornuis wilde bestellen. De verrassing was dan ook bijzonder groot toen René Redzepi aankondigde dat ons bedrijf het volledige keukenconcept mag uitvoeren in 2013. Niet alleen de warme keuken, maar ook de voorbereidingsruimte, de koude keuken, de patisseriekeuken, de vaatwasruimte en productiekeuken. Het is een grote waardering voor ons Maes Inox team onder leiding van de heer en mevrouw Herman en Katrien Maes om dit project te kunnen realiseren. Elk onderdeel van de keuken word volledig op maat gefabriceerd in het vernieuwde atelier van Maes Inox.

Demonstratie
Op de komende beurs Horeca Expo (18-22 november) in Flanders Expo Gent toont Maes Inox het fornuis zoals het bij Noma zal worden aangelegd middels een wereldprimeur aan het vakpubliek.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: