Restaurant Noma renoveert keuken

16 november 2012
Restaurant Noma renoveert keuken

Chef-eigenaar van Noma** René Redzepi vertrouwt de renovatie van de keuken toe aan het Belgische bedrijf Maes Inox. Volgend jaar wordt de hele keuken van het beste restaurant ter wereld gerenoveerd.

*Keuken aan de beurt*
Aan de opdracht gingen maanden van onderhandelingen vooraf. “Restaurant Noma heeft zijn zaal al gerenoveerd en wil nu overgaan tot een volledige renovatie van de keukeninrichting. Voor deze opdracht waren we in concurrentie met internationale collega-keukenbouwers”, zegt Herman Maes, zaakvoerder van Maes Inox.

*Verrassing*
“Tijdens ons eerste contact met René Redzepi was hij onder de indruk van het Ben Martin***** inductiefornuis, het strakke specifieke design, de geavanceerde technieken en de robuustheid. Ook het feit dat we constant bezig zijn met vernieuwing, sprak hem aan. Ik had het idee dat hij alleen het fornuis wilde bestellen. De verrassing was dan ook bijzonder groot toen René Redzepi aankondigde dat ons bedrijf het volledige keukenconcept mag uitvoeren in 2013. Niet alleen de warme keuken, maar ook de voorbereidingsruimte, de koude keuken, de patisseriekeuken, de vaatwasruimte en productiekeuken. Het is een grote waardering voor ons Maes Inox team onder leiding van de heer en mevrouw Herman en Katrien Maes om dit project te kunnen realiseren. Elk onderdeel van de keuken word volledig op maat gefabriceerd in het vernieuwde atelier van Maes Inox.

*Demonstratie*
Op de komende beurs Horeca Expo (18-22 november) in Flanders Expo Gent toont Maes Inox het fornuis zoals het bij Noma zal worden aangelegd middels een wereldprimeur aan het vakpubliek.

~Frank Lindner~

Overig nieuws