Restaurant Mediterraneo wint prijs

13 september 2012
Restaurant Mediterraneo wint prijs

Restaurant Mediterraneo uit Maastricht kreeg de titel Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2012. Bij dit restaurant worden de authentieke smaken en receptuur in ere gehouden.

*Italiaanse chef-kok*
Francesco Azzarello, de Italiaanse ambassadeur in Nederland, mocht chef-kok en eigenaar Pino Melani en zijn vrouw Angelica verblijden met de prijs. De criteria om voor deze award in aanmerking te komen zijn: de chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn, de kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten en de keuken moet gebruikmaken van verse ingrediënten en Italiaanse producten.

*Tien genomineerden*
De award is vorig jaar in het leven geroepen door het tijdschrift Italië Magazine. Een jury stelden na uitvoerig overleg de afgelopen maanden een shortlist samen van tien genomineerde restaurants en nam er kritisch de proef op de som.

*De jury*
Karel Bagijn nam ook zitting in de jury voor de prijs voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2012, samen met Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en de Ospitalità Italiana, en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.

*Op de foto:* v.l.n.r. Inge Fransen van Pommery, winnaars Pino en Angelica Melani van Mediterraneo in Maastricht, Francesco Azzarello de Italiaanse ambassadeur in Nederland en jurylid Roberto Payer.

Foto gemaakt door: Jochem Gugelot

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws