Restaurant Landgoed Groenendaal mag zich voortaan ‘Hofleverancier’ noemen

25 januari 2018 | Thijs Jacobs

Burgemeester Marianne Heeremans heeft op zaterdag 13 januari 2018 officieel het predicaat ‘Hofleverancier’ aan Restaurant Landgoed Groenendaal overhandigd. Deze horeca-onderneming in het Groenendaalse bos wordt al ruim 100 jaar geëxploiteerd door de familie Uitendaal.  Momenteel staat de vierde generatie in de persoon van Hein Uitendaal junior aan het roer van het familiebedrijf.  

Begrip in Heemstede en omgeving

Restaurant Landgoed Groenendaal is een begrip in Heemstede. In 1917 startte Joop Uitendaal (samen met een compagnon) de exploitatie van het ‘verversingshuis’. Daarna is de exploitatie van vader op zoon overgegaan. Ook generaties inwoners en bezoekers uit de wijde omgeving kwamen en komen er veelvuldig, om een bruiloft, jubileum of andere feestelijke gelegenheid te vieren, of juist om bij elkaar te komen als er een dierbare is overleden. In het bijzondere etablissement is dan ook veel lief en leed gedeeld. Het verbindt mensen uit Heemstede en regio.

Predicaat Hofleverancier

Landgoed Groenendaal heeft per 11 december 2017 het recht gekregen tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Het predicaat Hofleverancier is een van de oudste Koninklijke onderscheidingen van ons land.  

Het geeft op dit moment in totaal zo’n 450 bedrijven -waaronder slechts vier horecaondernemingen die eveneens 100 jaar worden geleid door een en dezelfde familie- het recht om het Koninklijk Wapen te voeren. De bedrijven zijn in de regel minimaal honderd jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio en onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continuïteit. In de gemeente Heemstede zijn vanaf heden drie bedrijven die deze unieke eretitel dragen.

Historisch Koninklijk bezoek

Hoewel bedrijven tegenwoordig niet noodzakelijkerwijs aan het Hof hoeven te leveren is Restaurant Landgoed Groenendaal in het verleden wel degelijk het decor geweest van Koninklijk bezoek. Zo heeft Juliana het Landgoed bezocht als prinses en als koningin tijdens de Flora tentoonstellingen in 1925, 1935 en 1953. Prinsessen Beatrix en Irene hebben in 1949 deelgenomen aan een jeugdruiterdag. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: