Restaurant Landgoed Groenendaal mag zich voortaan ‘Hofleverancier’ noemen

25 januari 2018 | Thijs Jacobs

Burgemeester Marianne Heeremans heeft op zaterdag 13 januari 2018 officieel het predicaat ‘Hofleverancier’ aan Restaurant Landgoed Groenendaal overhandigd. Deze horeca-onderneming in het Groenendaalse bos wordt al ruim 100 jaar geëxploiteerd door de familie Uitendaal.  Momenteel staat de vierde generatie in de persoon van Hein Uitendaal junior aan het roer van het familiebedrijf.  

Begrip in Heemstede en omgeving

Restaurant Landgoed Groenendaal is een begrip in Heemstede. In 1917 startte Joop Uitendaal (samen met een compagnon) de exploitatie van het ‘verversingshuis’. Daarna is de exploitatie van vader op zoon overgegaan. Ook generaties inwoners en bezoekers uit de wijde omgeving kwamen en komen er veelvuldig, om een bruiloft, jubileum of andere feestelijke gelegenheid te vieren, of juist om bij elkaar te komen als er een dierbare is overleden. In het bijzondere etablissement is dan ook veel lief en leed gedeeld. Het verbindt mensen uit Heemstede en regio.

Predicaat Hofleverancier

Landgoed Groenendaal heeft per 11 december 2017 het recht gekregen tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Het predicaat Hofleverancier is een van de oudste Koninklijke onderscheidingen van ons land.  

Het geeft op dit moment in totaal zo’n 450 bedrijven -waaronder slechts vier horecaondernemingen die eveneens 100 jaar worden geleid door een en dezelfde familie- het recht om het Koninklijk Wapen te voeren. De bedrijven zijn in de regel minimaal honderd jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio en onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continuïteit. In de gemeente Heemstede zijn vanaf heden drie bedrijven die deze unieke eretitel dragen.

Historisch Koninklijk bezoek

Hoewel bedrijven tegenwoordig niet noodzakelijkerwijs aan het Hof hoeven te leveren is Restaurant Landgoed Groenendaal in het verleden wel degelijk het decor geweest van Koninklijk bezoek. Zo heeft Juliana het Landgoed bezocht als prinses en als koningin tijdens de Flora tentoonstellingen in 1925, 1935 en 1953. Prinsessen Beatrix en Irene hebben in 1949 deelgenomen aan een jeugdruiterdag. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: