Restaurant Landgoed Groenendaal mag zich voortaan ‘Hofleverancier’ noemen

25 januari 2018 | Thijs Jacobs

Burgemeester Marianne Heeremans heeft op zaterdag 13 januari 2018 officieel het predicaat ‘Hofleverancier’ aan Restaurant Landgoed Groenendaal overhandigd. Deze horeca-onderneming in het Groenendaalse bos wordt al ruim 100 jaar geëxploiteerd door de familie Uitendaal.  Momenteel staat de vierde generatie in de persoon van Hein Uitendaal junior aan het roer van het familiebedrijf.  

Begrip in Heemstede en omgeving

Restaurant Landgoed Groenendaal is een begrip in Heemstede. In 1917 startte Joop Uitendaal (samen met een compagnon) de exploitatie van het ‘verversingshuis’. Daarna is de exploitatie van vader op zoon overgegaan. Ook generaties inwoners en bezoekers uit de wijde omgeving kwamen en komen er veelvuldig, om een bruiloft, jubileum of andere feestelijke gelegenheid te vieren, of juist om bij elkaar te komen als er een dierbare is overleden. In het bijzondere etablissement is dan ook veel lief en leed gedeeld. Het verbindt mensen uit Heemstede en regio.

Predicaat Hofleverancier

Landgoed Groenendaal heeft per 11 december 2017 het recht gekregen tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Het predicaat Hofleverancier is een van de oudste Koninklijke onderscheidingen van ons land.  

Het geeft op dit moment in totaal zo’n 450 bedrijven -waaronder slechts vier horecaondernemingen die eveneens 100 jaar worden geleid door een en dezelfde familie- het recht om het Koninklijk Wapen te voeren. De bedrijven zijn in de regel minimaal honderd jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio en onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continuïteit. In de gemeente Heemstede zijn vanaf heden drie bedrijven die deze unieke eretitel dragen.

Historisch Koninklijk bezoek

Hoewel bedrijven tegenwoordig niet noodzakelijkerwijs aan het Hof hoeven te leveren is Restaurant Landgoed Groenendaal in het verleden wel degelijk het decor geweest van Koninklijk bezoek. Zo heeft Juliana het Landgoed bezocht als prinses en als koningin tijdens de Flora tentoonstellingen in 1925, 1935 en 1953. Prinsessen Beatrix en Irene hebben in 1949 deelgenomen aan een jeugdruiterdag. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: