Restaurant Korianders wint wedstrijd

11 december 2012 |
Restaurant Korianders wint wedstrijd<

Restaurant Korianders uit Rhenen heeft de finale om het beste varkensvleesgerecht van Nederland gewonnen. De jury koos het fusiongerecht met Aziatische invloeden als beste en lekkerste gerecht.

Bijzondere rassen
De kookwedstrijd vond plaats tijdens de drukbezochte kerstfair van Hanos in Eindhoven. Aan de wedstrijd deden 60 restaurants uit heel Nederland mee. Opvallend was daarbij het aantal inzendingen waarbij bewust werd gekozen voor vlees van een bijzonder, delicaat ras varken en voor de bijzondere en minder bekende onderdelen van het varken waarmee werd gekookt.


Alle finalisten, juryleden en betrokkenen gingen op de kiek

Finalestrijd
De Drie Gebroeders uit Gerwen, Restaurant 1910 uit Eindhoven, Plaats 1 uit Nijmegen, Pret-a-Porter uit Utrecht en Korianders uit Rhenen ontvingen een prijs voor het beste varkensvleesgerecht van Nederland. Tijdens de finale, afgelopen zaterdag streden de restaurants in een kookwedstrijd, om de hoofdprijs. De jury, onder leiding van Hein Willemsen – Meesterkok, oud patron-cuisinier van de Hofstee te Bladel, was bijzonder gecharmeerd van het gerecht 'Livar-haas met Spruitkool' van Korianders.

Optimale smaak
Het gerecht werd gecombineerd met onder andere krokant buikspek, zacht gegaarde wang, gerookte amandel en masala. Ieder onderdeel werd door Korianders op een andere manier bereid; braden, stoven, langzaam garen en frituren. Het zorgde voor een optimale smaak- en structuurbeleving.

Onderscheid
“Mensen waarderen varkensvlees niet altijd, maar door het gebruik van specifieke rassen kan varkensvlees zich heel goed onderscheiden in smaak en beleving”, zei chef-eigenaar Jeffrey Schoeman van Korianders tijdens de wedstrijd. De jury had veel waardering voor de combinatie van de Aziatische en Europese keuken in het gerecht. Daardoor stak het qua smaak boven alle andere gerechten uit.

De jury bestond naast Hein Willemsen uit Armijn van Nierop (chef-kok van Hostellerie Vangaelen in Heeze) en vertegenwoordigers van Livar, Friberne en Heyde Hoeve. De wedstrijd om het beste varkensvleesgerecht van Nederland wordt komend jaar weer gehouden.
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

Op de plek waar nachtclub Claire haar deuren afgelopen maand sloot, komt een nieuw restaurant in combinatie met een club. Het geheel is een initiatief dat de oude eigenaren samen met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind hebben opgezet. Op zaterdag 7 decembe...

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Achtergronden Culinair
Chef Evert Thielen zoekt opvolger voor restaurant de Gertruda Hoeve in Son en Breugel

Eigenaren Marlies en Evert Thielen zoeken een opvolger voor hun restaurant de Gertruda Hoeve in het Brabantse Son en Breugel. Het 16e-eeuwse monumentale boerderijrestaurant tussen Eindhoven en Veghel is te koop of te huur als restaurant, maar kan ook als woonboerderij gebruikt worden. Totdat een opv...

Culinair Vega
Download: de Vega-Special van De RestaurantKrant

De zojuist verschenen uitgave van De RestaurantKrant staat helemaal in het teken van vegetarisch en vegan. Ook binnen de horeca is de opmars van groenten niet te stuiten, de grootte van de stukken vlees op het bord wordt gemiddeld toch echt wat kleiner binnen bepaalde segmenten en steeds vaker verwe...

Awards
Gouden Mossel prooi voor Robin van Persie en Sander de Kramer

Op woensdag 20 november heeft restaurant Kaat Mossel voor de 25ste keer een Gouden Mossel uitgereikt aan twee Rotterdammers die zich sterk inzetten voor de stad of een goed doel. Aan boord van het Spido-schip Abel Tasman kregen journalist en televisiepresentator Sander de Kramer en stervoetballer Ro...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: