Restaurant Judith in Kasteel Engelenburg evolueert met nieuwe chef-kok

Auteur: redactie
Personalia Gastronomie F&B 14 augustus 2025
Restaurant Judith in Kasteel Engelenburg evolueert met nieuwe chef-kok

Sinds de veelbesproken opening in maart heeft Restaurant Judith - het fine dining restaurant van Kasteel Engelenburg - indruk gemaakt met een uitgesproken signatuur en verfijnde keuken. Chef Thomas Kooijman was als conceptontwikkelaar en eerste chef nauw betrokken bij de lancering. Nu Judith stevig staat, draagt hij met trots het culinaire leiderschap over aan een vertrouwd gezicht: chef Bas Diepenbroek.

“Judith voelt als een creatie waar ik veel liefde in heb gestopt”, aldus Kooijman. “Ik heb met ontzettend veel plezier gebouwd aan het fundament: van het concept tot het menu, de sfeer en het verhaal. Nu is het tijd om dat fundament verder te laten groeien, en dat is bij Bas in uitstekende handen. We kennen elkaar goed vanuit onze tijd in Amsterdam, toen Bas bij Jacobsz werkte en ik bij Bar Alt.”

Chef Bas Diepenbroek, al eerder actief bij Kasteel Engelenburg en andere culinaire locaties zoals het Koetshuis, restaurant 1487 en Jacobsz, neemt nu de rol van chef over bij Judith. Hij brengt een eigen signatuur mee, maar blijft trouw aan de kern van het concept: verrassend, met finesse en storytelling voelbaar van begin tot eind.

“Ik kijk ontzettend uit om verder te werken aan dit prachtige concept,” aldus Diepenbroek. “Thomas heeft een prachtige basis gelegd. Mijn doel is om Judith met nieuwe energie en creativiteit verder te ontwikkelen – en gasten te blijven verrassen met gelaagde smaken, esthetiek en oprechte gastvrijheid.”

Diepenbroek wordt bijgestaan door souschef Joris Gerrits, die onder andere ervaring heeft opgedaan bij Kasteel Engelenburg en restaurant 1487. Met dit krachtige duo blijft Restaurant Judith trouw aan haar identiteit, met ruimte voor groei en verdieping.

Overig nieuws