Restaurant HanTing start medisch menu

15 oktober 2012 |
Restaurant HanTing start medisch menu<

Restaurant HanTing Cuisine in Den Haag lanceert een vijfgangen 'Medical Food Menu'. Ieder gerecht heeft telkens een heilzame werking op één vitaal orgaan in het menselijk lichaam.

Medicinale keuken
Het menu is gebaseerd op de Chinese medicinale keuken en vertaald naar de Europese smaakbeleving. Het menu bestaat uit vijf gerechten die zijn gericht op het hart, de lever, de nieren, de milt en de longen. De gerechten bevatten heilzame Chinese kruiden en ingrediënten volgens de juiste dosering en combinatie.

Naast bestaande kaart
De gerechten zijn nauwkeurig getest door partner-instituut Shandong University of Traditional Chinese Medicine (SDUTCM). Het menu wordt geserveerd naast de bestaande kaart van het Haagse restaurant.

Eigen academie
HanTing start bovendien een academie waar gerechten worden ontwikkeld die voor iedereen gezond zijn en die de werking van de belangrijkste organen ondersteunen. Deze culinaire academie wordt opgericht door de eigenaar en chef van HanTing, Han Ji. Han: “Het doel van de academie is tweeledig: laten zien dat lekker eten ook gezond kan zijn en gerechten ontwikkelen die een bijdrage leveren aan een gezonder levenspatroon. Wij vertalen 5.000 jaar ervaring met medicinaal koken in China naar Europese smaken. Na vier jaar testen en experimenteren zijn de eerste gerechten nu gereed om geserveerd te worden.”

Onderzoek en opleiding
Chef Han Ji start de academie om de Chinese visie op gezond eten in Europa te introduceren. Hij gaat dit doen met chef Frank Naar, die projectleider wordt binnen HanTing Academy.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: