Restaurant HanTing start medisch menu

15 oktober 2012
Restaurant HanTing start medisch menu

Restaurant HanTing Cuisine in Den Haag lanceert een vijfgangen 'Medical Food Menu'. Ieder gerecht heeft telkens een heilzame werking op één vitaal orgaan in het menselijk lichaam.

*Medicinale keuken*
Het menu is gebaseerd op de Chinese medicinale keuken en vertaald naar de Europese smaakbeleving. Het menu bestaat uit vijf gerechten die zijn gericht op het hart, de lever, de nieren, de milt en de longen. De gerechten bevatten heilzame Chinese kruiden en ingrediënten volgens de juiste dosering en combinatie.

*Naast bestaande kaart*
De gerechten zijn nauwkeurig getest door partner-instituut Shandong University of Traditional Chinese Medicine (SDUTCM). Het menu wordt geserveerd naast de bestaande kaart van het Haagse restaurant.

*Eigen academie*
HanTing start bovendien een academie waar gerechten worden ontwikkeld die voor iedereen gezond zijn en die de werking van de belangrijkste organen ondersteunen. Deze culinaire academie wordt opgericht door de eigenaar en chef van HanTing, Han Ji. Han: “Het doel van de academie is tweeledig: laten zien dat lekker eten ook gezond kan zijn en gerechten ontwikkelen die een bijdrage leveren aan een gezonder levenspatroon. Wij vertalen 5.000 jaar ervaring met medicinaal koken in China naar Europese smaken. Na vier jaar testen en experimenteren zijn de eerste gerechten nu gereed om geserveerd te worden.”

*Onderzoek en opleiding*
Chef Han Ji start de academie om de Chinese visie op gezond eten in Europa te introduceren. Hij gaat dit doen met chef Frank Naar, die projectleider wordt binnen HanTing Academy.

~Frank Lindner~

Overig nieuws