De Aubergerie uit Amersfoort bij Euro-Toques

27 mei 2015
De Aubergerie uit Amersfoort bij Euro-Toques

Het Amersfoortse restaurant De Aubergerie heeft zich sinds vorige week aangesloten als lid van "Euro-Toques Nederland.":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=euro+toques&x=zoeken Als speciaal
genodigden waren Loek van Hasselt (de 'Stadstrompetter' en adviseur van de gemeente Amersfoort), ouders, familie, kennissen en vaste gasten en namens het bestuur van Euro-Toques Nederland Daam Scharloo en Rob Franken aanwezig.

*Over Euro-Toques Nederland*
Euro-Toques Nederland is momenteel een van de oudste en zeker dé grootste restaurantvereniging van Nederland met meer dan 100 aangesloten bedrijven en bestaat volgend jaar 30 jaar. De '10 geboden', oftewel de code van eer die Euro-Toques Nederland hanteert, maakt hen naar eigen zeggen uniek als vereniging. Het streven naar het bereiden van gerechten met gebruik van producten zonder additieven en of E-nummers, afname van kleine regionale leveranciers en de ambachtelijk verwerking hiervan zijn een must.

*Over De Aubergerie*
Bij Restaurant De Aubergerie werd door Han en Ingrid Everts al langer gewerkt volgens de code van eer. Zo zijn zij al partner van Stichting Vis & Seizoen sinds 2012. In 2013 werden zij ontdekt door culinair Nederland met een vermelding in de Lekker en de Gault Millau en werden zij toegelaten als Amis Saisonnier. Na een controlebezoek door de ledencommissarissen, die lovend spraken over de ingrediënten uit de regio die gebruikt werden en de originele verwerking hiervan, is door het bestuur unaniem gestemd voor toelating tot de vereniging Euro-Toques Nederland. Dit heuglijke feit werd bekrachtigd door het onthullen van het gevelschild en oorkonde en een feestelijke sabrage.

Overig nieuws