Remon van de Kerkhof is SVH Wijnmeester

25 april 2016 |
Remon van de Kerkhof is SVH Wijnmeester<

Exact een maand na zijn zeer geslaagde Meesterproef is Remon van de Kerkhof, sommelier bij Restaurant Parkheuvel in Rotterdam, op
24 april officieel geïnaugureerd als SVH Wijnmeester.

Schitterende meesterproef
Bij de inauguratie waren ook SVH Wijnmeesters Nic van Lokven en Roy Pelgrim aanwezig, die deel uitmaakten van de commissie. Zij kijken terug op een schitterende meesterproef en omschreven zijn fantastische keuze van wijnen, de voorbereiding en de uitvoering als ‘totale perfectie’. “Remon is een energieke, creatieve en toegewijde sommelier. Hij creëert een excellente gastbeleving en is aan tafel een warme en vriendelijke persoonlijkheid”, aldus Nic van Lokven.

Remon van de Kerkhof had SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh gevraagd als inaugurator. “Noël heeft altijd een speciaal plaatsje bij mij gehad. Hij was mijn 'reis-buddy', kamergenoot en vooral mentor in het appreciëren van alle wijnen. Hij leerde me doordenken in wijn-spijs combinaties maar vooral om eerlijk te zijn naar jezelf én over wijn. Nog steeds luister ik graag naar zijn verhalen met een gulle lach erbij”, aldus Van de Kerkhof.

Wondere wereld van wijn
Na een tienjarig verblijf in Australië is Van de Kerkhof sinds een jaar weer teruggekeerd bij zijn oude werkgever Restaurant Parkheuvel. Daar werkt hij samen met SVH Meesterkok Erik van Loo. Van de Kerkhof had al vroeg de ambitie om SVH Wijnmeester te worden. “Het was SVH Wijnmeester Coen Pollaert die mij stimuleerde en als eerste in aanraking bracht met de wondere wereld van wijn. De vele reizen van het Nederlands Gilde van Sommeliers en de proeverijen waren prachtige gelegenheden om verhalen en ervaringen te kunnen delen. Ik kon uren luisteren naar Paul Op ten Berg en SVH Meesters Peter Bruins en Noël Vanwittenbergh over oude jaargangen, ontwikkelingen en gastronomie. Deze titel is de bekroning op mijn werk als sommelier en wijnliefhebber. Ik hoop mijn enthousiasme te kunnen overdragen op de nieuwe generatie en hen te stimuleren om altijd bezig te blijven en verder te komen.”

SVH Meestertitels
SVH beheert namens de horecabranche sinds 1980 de vijf SVH Meestertitels (SVH Meesterkok, Wijnmeester, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleren professionals om het beste uit zichzelf te halen. De Meestertitels zijn inmiddels een keurmerk geworden, een begrip dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse horeca.

Op de foto: SVH Wijnmeester Remon van de Kerkhof met zijn huidige en zijn voormalige chefkok bij Restaurant Parkheuvel: SVH Meesterkok Erik van Loo (l.) en SVH Meesterkok Cees Helder (r.)

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Swijnenburg opent twee restaurants

Swijnenburg | meet & celebrate opent deze zomer twee tijdelijke restaurants op bijzondere locaties, die normaal gesproken alleen geopend zijn voor besloten evenementen. Op landgoed Buitenplaats Sparrendaal (Driebergen) opent pop-up restaurant Bentinck haar deuren en bij Kasteel Amerongen (Ame...

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

Columns
Column Sico de Moel: Mijn eerste dag

'Hi Sico, mijn vrouw is jarig en we willen bij je komen eten. Vijf personen inclusief mijn oude vader. Heb je plek?' Mijn buurman deed de eerste reservering sinds de lockdown. Hoe zat het ook alweer? Maximaal 2 of 4, uit hetzelfde huishouden of hoefde dat toch niet? Tegen het einde va...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: