Recorduitgaven aan F&B tijdens Super Bowl

9 februari 2011 |
Recorduitgaven aan F&B tijdens Super Bowl<

Er is afgelopen zondag tijdens de finale om de Super Bowl XLV een record-hoeveelheid geld uitgegeven aan eten en drinken. De 103.219 American Football-fans in het Dallas Cowboys Stadium gaven gemiddeld 89 dollar per persoon uit aan onder meer hamburgers en bier. Dat was 14 dollar meer dan het oude record.

Record uit 2010 verbroken
Het oude record was dat van de Super Bowl van vorig jaar. Toen had men in het stadion in Florida gemiddeld 75 dollar over voor versnaperingen tijdens de wedstrijd. Dit blijkt uit cijfers van Legends Hospitality Management, het bedrijf dat de catering in het stadion in Dallas verzorgt.

Enorme trek
Behalve trek in de finale hadden de bezoekers een enorme dorst en stevige eetlust. Vooral de Texas-sized 16-ounce (453 gram) hamburgers, de Bent Buckle chili, de Texas fried turkey sandwiches en dry-aged steak sandwiches waren in trek. Daarnaast gingen er meer dan 100.000 stuks ter plekke gemaakte zoete en hartige gebakjes over de toonbank. Fans konden kiezen uit veertig verschillende menu's bij elk van de 910 F&B-outlets in het stadion.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: