Recordpoging langste 'vega-tafel' geslaagd

9 augustus 2011 |
Recordpoging langste 'vega-tafel' geslaagd<

Meer dan 200 mensen zaten onlangs op de Neude in Utrecht gelijktijdig aan de witlof. Daarmee is het record gevestigd van de langste vegetarische tafel van Nederland. De geslaagde recordpoging is de aftrap van de Vegetarische Restaurantweek die in oktober plaatsvindt.

Smakelijke gerechten
Op het menu stonden een aantal smakelijke voorgerechten, zoals gevuld witlofblad met humus en framboos, een boerenbroodje met rozenbottelchutney en pijnboompitten en gemarineerde zongedroogde tomaatjes, olijf en gegrilde champignon aan een stokje.

Recht op culinair genot
De Nederlandse Vegetariërsbond wil met de vegetarische restaurantweek aandacht vestigen op de vele mogelijkheden die de vegetarische keuken biedt en het vegetarische aanbod in restaurants verbeteren. Want dat is nu nog op veel plekken onder de maat. Topkok Pierre Wind steunt de campagne van harte, want "ook vegetariërs hebben recht op culinair genot".

Gratis kennis maken
Tijdens de Vegetarische Restaurantweek, van 3 tot 9 oktober, neemt het voorgerecht een belangrijke plaats in. In de deelnemende restaurants geldt dan het volgende aanbod: 'wie een vegetarisch driegangenmenu bestelt krijgt het vegetarische voorgerecht gratis. Ook voor de tafelgenoot is het vegetarische voorgerecht gratis'. Op deze manier wil de organisatie ook vleeseters verleiden om kennis te maken met de smaak van de vegetarische keuken.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: