Restaurant Veggies On Fire wint duurzaamheidsprijs voor de horeca

28 september 2020 | Thijs Jacobs

Veggies On Fire, Vegan Restaurant Den Haag wint voor de tweede maal op rij de duurzaamheidsprijs voor de horeca van Nederland en België. Op dinsdag 22 september werden in Ahoy, tijdens de zwaar versoberde editie van Gastvrij Rotterdam, maar toch geheel in stijl, de Gaia Green Awards 2020 uitgereikt aan horecalocaties die het afgelopen jaar aantoonbaar grote stappen hebben genomen om hun organisatie in de volle breedte te verduurzamen.

De Gaia Green Awards worden jaarlijks uitgereikt aan drie soorten horecabedrijven: hotels,restaurants en strandpaviljoens die in Nederland en België gevestigd zijn.

Den Haag blinkt uit

Twee van de drie categorieën werden in Den Haag gewonnen, voor de strandpaviljoens won Beachclub Birds in Kijkduin de award en voor de tweede keer op een rij won Vegan Restaurant Veggies On Fire op de Beeklaan in Den Haag in de categorie 'restaurants' deze prachtige prijs.

Veggies On Fire draagt naast het  Eko-keurmerk Goud Certificaat ook het Certificaat Palm Oil Free wat betekent dat er geen palmolie wordt gebruikt in de keuken om zo de ontbossing in Azië tegen te gaan. Veggies On Fire serveert geheel plantaardige huisgemaakte gerechten en komt elk seizoen met een nieuw seizoensgebonden menu.

De jury zei in haar rapport het volgende:

“De jury was wederom enorm onder de indruk van het restaurant. Veggies on fire is 100% kloppend als duurzaam restaurant. Ze hebben biologische producten en hebben een volledig vegan kaart. Ook hebben ze kansen gezien in coronatijd en zijn ze goed blijven draaien.”

“Een fris en open restaurant. Niet alleen voor de die-hard veganisten, maar ook voor de mensen die er minder bekend mee zijn.”

“Bij binnenkomst zijn er verschillende aanduidingen die wijzen op een duurzame en eerlijke keuken, waaronder het ‘Palm Oil Free’ certificaat.”

“Een mooi onderscheidend element is dat het restaurant heel veel zelf maakt waaronder de seitan, de kaasjes en het brood. Je proeft hierin de passie voor het vegan eten

De Awards in de categorie Hotels ging naar Bergen Op Zoom naar het StayOkay hotel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: