Restaurant Veggies On Fire wint duurzaamheidsprijs voor de horeca

28 september 2020 | Thijs Jacobs
Restaurant Veggies On Fire wint duurzaamheidsprijs voor de horeca

Veggies On Fire, Vegan Restaurant Den Haag wint voor de tweede maal op rij de duurzaamheidsprijs voor de horeca van Nederland en België. Op dinsdag 22 september werden in Ahoy, tijdens de zwaar versoberde editie van Gastvrij Rotterdam, maar toch geheel in stijl, de Gaia Green Awards 2020 uitgereikt aan horecalocaties die het afgelopen jaar aantoonbaar grote stappen hebben genomen om hun organisatie in de volle breedte te verduurzamen.

De Gaia Green Awards worden jaarlijks uitgereikt aan drie soorten horecabedrijven: hotels,restaurants en strandpaviljoens die in Nederland en België gevestigd zijn.

Den Haag blinkt uit

Twee van de drie categorieën werden in Den Haag gewonnen, voor de strandpaviljoens won Beachclub Birds in Kijkduin de award en voor de tweede keer op een rij won Vegan Restaurant Veggies On Fire op de Beeklaan in Den Haag in de categorie 'restaurants' deze prachtige prijs.

Veggies On Fire draagt naast het  Eko-keurmerk Goud Certificaat ook het Certificaat Palm Oil Free wat betekent dat er geen palmolie wordt gebruikt in de keuken om zo de ontbossing in Azië tegen te gaan. Veggies On Fire serveert geheel plantaardige huisgemaakte gerechten en komt elk seizoen met een nieuw seizoensgebonden menu.

De jury zei in haar rapport het volgende:

“De jury was wederom enorm onder de indruk van het restaurant. Veggies on fire is 100% kloppend als duurzaam restaurant. Ze hebben biologische producten en hebben een volledig vegan kaart. Ook hebben ze kansen gezien in coronatijd en zijn ze goed blijven draaien.”

“Een fris en open restaurant. Niet alleen voor de die-hard veganisten, maar ook voor de mensen die er minder bekend mee zijn.”

“Bij binnenkomst zijn er verschillende aanduidingen die wijzen op een duurzame en eerlijke keuken, waaronder het ‘Palm Oil Free’ certificaat.”

“Een mooi onderscheidend element is dat het restaurant heel veel zelf maakt waaronder de seitan, de kaasjes en het brood. Je proeft hierin de passie voor het vegan eten

De Awards in de categorie Hotels ging naar Bergen Op Zoom naar het StayOkay hotel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: