Raymond Hardy is Nederlands Kampioen Biertappen

12 januari 2017 | Roy Spijker

Voor het best getapte biertje in Nederland moet je naar het Limburgse Beek. Raymond Hardy van Café-Restaurant Aan de Meule is tijdens de Horecava uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Biertappen.

Aan de finale deden 56 toptappers mee. Zij wisten zich te plaatsen via een groot aantal lokale en vijf regionale voorrondes. Voor de finale moesten de deelnemers twee vaasjes en twee fluitjes tappen, en een speciaalbier uit een flesje schenken. De volledige top 10 van het NK biertappen ziet er als volgt uit:
1. Raymond Hardy - Aan de Meule (Beek)      
2. Danny van der Pluijm - Irish Pub The Shamrock     
3. Frank Bruin - De Noot Horeca                   
4. Camiel Absil - Il Bacaro                               
5. Koen Wilmes - Biertaverne de Gouverneur             
6. John Meijerink - Paviljoen het Lutterzand     
7. Nick Driehuis - The Beach Aalsmeer            
8. Erwin Stokmans - Beachclub Lemmer            
9. Jesse Westerveld - Grand Cafe De Lindenhof    
10. Amber Ott - Restaurant De Korte Duinen 

Passie en vakmanschap

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijd.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben 300 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er na dit NK Biertappen al zeven Nederlands Kampioenen gekroond. Volgens Vincent van der Wardt, de voorzitter van de stichting, is de vraag naar gastvrijheid en goed tappen gestegen. “Het niveau van de deelnemers ligt elk jaar hoger en wij zien dat ondernemers veel werk maken van de gastvrijheid die zij en hun personeel leveren aan de gasten.”

Tappers die interesse hebben om volgend jaar mee te doen aan de wedstrijd. Hier zijn een aantal tips van de Jury.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: