Raymond Hardy is Nederlands Kampioen Biertappen

12 januari 2017 | Roy Spijker

Voor het best getapte biertje in Nederland moet je naar het Limburgse Beek. Raymond Hardy van Café-Restaurant Aan de Meule is tijdens de Horecava uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Biertappen.

Aan de finale deden 56 toptappers mee. Zij wisten zich te plaatsen via een groot aantal lokale en vijf regionale voorrondes. Voor de finale moesten de deelnemers twee vaasjes en twee fluitjes tappen, en een speciaalbier uit een flesje schenken. De volledige top 10 van het NK biertappen ziet er als volgt uit:
1. Raymond Hardy - Aan de Meule (Beek)      
2. Danny van der Pluijm - Irish Pub The Shamrock     
3. Frank Bruin - De Noot Horeca                   
4. Camiel Absil - Il Bacaro                               
5. Koen Wilmes - Biertaverne de Gouverneur             
6. John Meijerink - Paviljoen het Lutterzand     
7. Nick Driehuis - The Beach Aalsmeer            
8. Erwin Stokmans - Beachclub Lemmer            
9. Jesse Westerveld - Grand Cafe De Lindenhof    
10. Amber Ott - Restaurant De Korte Duinen 

Passie en vakmanschap

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijd.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben 300 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er na dit NK Biertappen al zeven Nederlands Kampioenen gekroond. Volgens Vincent van der Wardt, de voorzitter van de stichting, is de vraag naar gastvrijheid en goed tappen gestegen. “Het niveau van de deelnemers ligt elk jaar hoger en wij zien dat ondernemers veel werk maken van de gastvrijheid die zij en hun personeel leveren aan de gasten.”

Tappers die interesse hebben om volgend jaar mee te doen aan de wedstrijd. Hier zijn een aantal tips van de Jury.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: