Pure C kookboek in de winkel

15 oktober 2012
Pure C kookboek in de winkel

Het eerste kookboek van restaurant Pure C* in Cadzand van Sergio Herman en Syrco Bakker ligt in de winkel. Het kookboek is gemaakt in samenwerking met fotograaf Tony le Duc en journalist Mara Grimm.
Bij het kookboek zit een cd met muziek van het restaurant dat vorig jaar met een Michelinster werd bekroond.

*Favoriete recepten*
Herman en Bakker selecteerden voor het boek vijftig van hun favoriete recepten en zeventig basisrecepten. Behalve de vlees, vis- en groentegerechten bevat het boek hoofdstukken met recepten van tapa’s en classics zoals zeebaars in zoutkorst, het plateau Sergio en drie bereidingen van oester. Uiteraard is er ook aandacht voor desserts en voor de inmiddels beruchte cocktails van Pure C. Tot slot is er een hoofdstuk gewijd aan de Indonesische roots van Syrco.

*Toegankelijk*
"Mijn keuken op een toegankelijke manier brengen, dat is altijd mijn droom geweest. Ik wilde breken met het klassieke. Pure C moest staan voor een losse sfeer, gewoon goed eten en niet te veel gelul", vertelt Sergio Herman in het voorwoord van het boek. Over de 27-jarige Syrco Bakker zegt hij: "Syrco is een natuurtalent. Ik heb hem gezegd zijn Indonesische roots te volgen en deze te gekke smaken samen te brengen met de mooie producten van Zeeland en Vlaanderen."

~Frank Lindner~

Overig nieuws