Promenade hotel in Den Haag organiseert Promenade Food Festivals

29 maart 2018 | Thijs Jacobs

Vanaf begin dit jaar organiseert het Promenade hotel in Den Haag maandelijks de zogehete Promenade Food Festivals, in samenwerking met Diplomat Magazine. Iedere maand staat een ander land in de belangstelling. Van 12 tot en met 14 april zal de buitenlandse chef Natalia Chaduneli haar specialiteiten uit Georgië bereiden.

Het Promenade Food festival is het beste te omschrijven als een culinaire avond met authentieke smaken op hoog niveau in samenwerking met een internationele chef en Ambassade. Deze avond is bedoeld voor zowel hotelgasten als bewoners uit de omgeving.  Patrick Aarsman, General Manager van het hotel: “Crowne Plaza Den Haag - Promenade is al sinds jaar en dag een hotel met een internationaal karakter op topniveau en dit willen we door deze samenwerking onderstrepen.”

Samenwerking

Sido de Brabander, zelf al 6 jaar met trots Chef-Kok bij Crowne Plaza Den Haag – Promenade vertelt dat een samenwerking met koks uit verschillende landen niet nieuw is voor hem en zijn team. “Afgelopen jaar werden we overweldigd door enthousiaste reacties over het Indian Food Festival en het Ecuadorian Food Festival. Een prachtige win-win situatie, waarbij Ambassades de mogelijkheid krijgen de culinaire kwaliteiten van hun keuken te laten ervaren en het Crowne Plaza Den Haag haar gasten, zowel vanuit het hotel als uit de buurt kan verwennen met culinaire hoogstandjes van over de hele wereld.” Aldus de Brabander.

Brasserie Brut wordt Brut International Flavours

Tijdens het Promenade Food Festival wordt er gekookt met respect voor de oorsprong en smaken uit verschillende landen. De allerbeste gerechten worden na ieder festival toegevoegd aan de menukaart van Brasserie Brut, welke vanaf nu door het leven gaat als Brut International Flavours. De aftrap in januari is gedaan door Cuba, waarvan inmiddels een cocktail op de kaart staat. In februari ontvingen we de allerbeste chefs uit Pakistan, die het recept voor een traditionele Chicken Tandoori hebben afgegeven als stempel op de internationale menukaart van Brut, International Flavours. Iedere maand zal er een nieuw gerecht de menukaart gaan sieren, natuurlijk met de persoonlijke touch van Chef-Kok Sido.

Internationale chefs al bekend

Het eerstvolgende Promenade Food Festival vindt plaats van 12 tot en met 14 april en staat in het teken van Georgië. Andere landen die reeds zijn bevestigd zijn: Peru, Israël, Vietnam, Indonesië, Mexico, Ecuador, Italië en Hongarije. Meer informatie en het complete programma staat op www.promenadefoodfestival.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: