Proevers gezocht voor Italiaanse cuisine

18 januari 2013 |
Proevers gezocht voor Italiaanse cuisine<

Restaurantsite Iens zoekt Italiaanse meesterproevers. Deze maestri assaggiatori beoordelen Italiaanse restaurants in Nederland. Via exclusieve masterclasses worden zij opgeleid.

Authenticiteit beoordelen
Dit initiatief is genomen door de Italiaanse Kamer van Koophandel. Samen met de Italiaanse restaurantgids A Tavola en IENS hoopt de Kamer meer inzicht te geven in de Italiaanse keuken. De voorzitter van deze KvK, Roberto Payer, zegt daarover: "Mensen weten niet wat echt Italiaans is. Op veel plekken wordt Italiaans eten aangeboden, maar het is lang niet altijd duidelijk of de gerechten wel authentiek zijn. Bovendien laten Italiaanse restaurants in Nederland zich over het algemeen lastig beoordelen. Er bestaan grote regionale verschillen tussen het noorden en zuiden van Italië die terug komen in de keuken, maar voor een leek lastig te onderscheiden zijn."

Leren van de kenners
Het wordt de taak van de meesterproever om de echte Italiaanse keuken te herkennen. Geïnteresseerden krijgen een aantal masterclasses en na afloop het certificaat italiaanse meesterproever. Professionals uit het binnen- en buitenland delen hun kennis met de deelnemers. Daarbij treden ook docenten van de kookschool Alma aan. Liefhebbers van de Italiaanse keuken kunnen zich aanmelden via de website van IENS. Op 20 januari vindt de selectie plaats in Hilton Amsterdam.

~Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: