Primeur voor Tilburg: eerste carpacciobar van Nederland opent in september

22 juli 2016 | Linda Groothuijse

In Tilburg opent in september de eerste carpacciobar van Nederland. Het concept is onderdeel van Bank 15, een creatief platvorm dat diverse ondernemers samenbrengt. De carpacciobar is samen met drie andere culinaire concepten onderdeel van het project.

De bar gaat Vittore C heten en is vernoemd naar kunstenaar Vittore Carpaccio, naar wie het gerecht oorspronkelijk werd vernoemd. De 21-jarige Nadia Ibrahim en Anneloes Rottier, oud-studentes van de Rooi Pannen in Tilburg, onderzochten wat de stad nog miste op culinair gebied. Na een verkiezing kwam de carpacciobar als populairst uit de bus.

Chocolade carpaccio

Naast de klassieke carpaccio van dun gesneden rundvlees, zullen er in Vittore C ook varianten met vis, groenten, fruit en zelfs chocolade worden geserveerd. Ook kunnen de gerechten worden afgehaald.

 

 

 

Catering-service
Rottier en Ibrahim hadden vier ideeën voor een nieuw foodconcept: wraps, fish and chips, een saladebar en een carpacciobar. Uiteindelijk was een carpacciobar het meest populair onder het publiek. Naast dat gasten in de bar zelf terechtkunnen voor een carpaccio-gerecht, kunnen er ook gerechten worden afgehaald. Daarnaast is het duo gestart met een catering-service. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Par Hasard opent nieuwe vestiging in Alkmaar

Vandaag opent friterie Par Hasard haar deuren in Alkmaar. De vestiging wordt gerund door de ervaren en gedreven frietbakker Xander Poort die Par Hasard, gevestigd op de Pier in Scheveningen, op de kaart heeft gezet met de ambachtelijk bereide frites. Op de charmante locatie aan de Laat 179 in hartje...

Insipiratiedag: Hoe bereik je de horecaondernemer?

Horecaplatform BBB, Tippr en the Social Selling Company organiseren een inspirerende middag op donderdag 13 juni 2019 voor horecatoeleveranciers bij Soho House in Amsterdam. Deze stijlvolle Engelse keten opende vorig jaar zomer zijn deuren in het statige Bungehuis en is normaal alleen toegankelijk v...

Tech
Een e-mail is 10 keer effectiever dan een post op social media

E-mailadressen zijn goud waard, maar restaurateurs doen er tot op heden weinig mee. “Een gemiddelde restaurateur kan niet eens een database van zijn klanten bijhouden”, aldus e-mailmarketingexpert Frank Tromp. Dat laatste klopt en niet zelden wordt de waarde van een e-mailadres onderscha...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: op de knieën

Mijn gasten waren wat onrustig, de hele avond al, een beetje klef ook. Het was een jong stel, superverliefd. De man was wat zenuwachtig, stelde mij af en toe een ongemakkelijke vraag en moest iets te vaak naar buiten. Ze hadden een tafeltje midden in het restaurant. Een aanzoek zou hoe dan ook ku...

Restaurant
Restaurant Wadapartje breidt uit

Wadapartja, een apart restaurantje op ‘t Zuderdaip, gaat een nieuwe zaak openen. In de afgelopen jaren is winkelcentrum Westerhaven in Groningen uitgegroeid tot een centrum op zichzelf die verbonden is met de nieuwe Centrumhalte West, de vernieuwde Brugstraat naar de Vismarkt en de Museumbrug ...

Brouwerijen Chefs
Swinckels' slaat handen ineen met sterrenchef Jacob Jan Boerma

Swinckels’ gaat opnieuw een samenwerking aan met een sterrenchef. Naast Ron Blaauw, wordt nu ook Jacob Jan Boerma ambassadeur van het biermerk. Als ambassadeur schenkt Boerma het superior pilsner exclusief in restaurants De Leest en Parc Broekhuizen en vertegenwoordigt hij Swinckels’ op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: