Prachtig nieuw restaurant in Aalsmeer

7 juli 2015 |
Prachtig nieuw restaurant in Aalsmeer

Op 22 juni is aan de Stommeerweg in Aalsmeer het tweede Joseph concept opgeleverd. Eigenaar Jos Bölte en zijn vrouw Marga Dekker openden eerder Bar
Bistro Joseph en cocktailbar Josephines in Hoofddorp. Met de opening van Joseph ‘Aan de Poel’ hebben zij met deze locatie aan het water niet alleen een restaurant met cocktailbar, maar ook een terras en publiekstrekker aan de Kleine Poel bij Jachthaven Dragt.



Havenbeheerders op zoek
Nadat het voormalige restaurant in de haven failliet ging, zochten de havenbeheerders een nieuwe exploitant voor het pand. Ze kwamen in contact met Jos Bölte, eigenaar van Bar Bistro Joseph en Josephines cocktails, wine and bites in Hoofddorp. "Ik was aan het nadenken over een nieuw horecaconcept", vertelt Jos. "Toen deze kans zich voordeed heb ik die gegrepen. De locatie is geweldig maar omdat er veel aan moest gebeuren, ben ik op zoek gegaan naar investeerders en hebben we dit project samen rond gekregen. Voor de verbouwing ben ik weer met ESTIDA gaan samenwerken. Zij zijn als geen ander in staat een ‘wow’-effect te creëren wanneer mensen een restaurant binnen komen. En dat is naast een goede prijs-kwaliteitverhouding en goed personeel van essentieel belang voor je succes."

Vintage look
Voor de inrichting zijn dezelfde vintage accenten gebruikt die ook in het bestaande Joseph en Josephines aanwezig zijn. De typische huiskamersfeer, die bereikt is door het toepassen van van warme kleuren, leer, hout en luxe stoffen, kenmerkt vooral het bargedeelte van Joseph aan de Poel. De absolute eyecatcher in het geheel is de dertien meter lange bar die gemaakt is van op elkaar gestapelde houten planken en die doorloopt naar het restaurantgedeelte. Daar aangekomen, is het plafond het volgende opvallende kenmerk. Onder het glazen puntdak bevindt zich een glazen plafond. De daartussen hangende lampen zorgen voor de verlichting waardoor het gehele restaurantgedeelte licht, ruimtelijk en open is. Ook de middelste rij tafels heeft een verrassend detail, want de tafelbladen zijn gemaakt van het glanzende dek van een Riva boot.

Aanwinst voor de regio
Het zicht op de Kleine Poel, de gedeeltelijk open keuken en het gebruik van stalen frames met industriële verlichting, die door de breedte van het pand heen en weer kunnen worden geschoven, maken de inrichting van het restaurant bijzonder en daarmee tot een aanwinst in het culinaire aanbod in Aalsmeer en omgeving.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Opening Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Culinair Coronacrisis
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: