Prachtig nieuw restaurant in Aalsmeer

7 juli 2015 |
Prachtig nieuw restaurant in Aalsmeer<

Op 22 juni is aan de Stommeerweg in Aalsmeer het tweede Joseph concept opgeleverd. Eigenaar Jos Bölte en zijn vrouw Marga Dekker openden eerder Bar
Bistro Joseph en cocktailbar Josephines in Hoofddorp. Met de opening van Joseph ‘Aan de Poel’ hebben zij met deze locatie aan het water niet alleen een restaurant met cocktailbar, maar ook een terras en publiekstrekker aan de Kleine Poel bij Jachthaven Dragt.



Havenbeheerders op zoek
Nadat het voormalige restaurant in de haven failliet ging, zochten de havenbeheerders een nieuwe exploitant voor het pand. Ze kwamen in contact met Jos Bölte, eigenaar van Bar Bistro Joseph en Josephines cocktails, wine and bites in Hoofddorp. "Ik was aan het nadenken over een nieuw horecaconcept", vertelt Jos. "Toen deze kans zich voordeed heb ik die gegrepen. De locatie is geweldig maar omdat er veel aan moest gebeuren, ben ik op zoek gegaan naar investeerders en hebben we dit project samen rond gekregen. Voor de verbouwing ben ik weer met ESTIDA gaan samenwerken. Zij zijn als geen ander in staat een ‘wow’-effect te creëren wanneer mensen een restaurant binnen komen. En dat is naast een goede prijs-kwaliteitverhouding en goed personeel van essentieel belang voor je succes."

Vintage look
Voor de inrichting zijn dezelfde vintage accenten gebruikt die ook in het bestaande Joseph en Josephines aanwezig zijn. De typische huiskamersfeer, die bereikt is door het toepassen van van warme kleuren, leer, hout en luxe stoffen, kenmerkt vooral het bargedeelte van Joseph aan de Poel. De absolute eyecatcher in het geheel is de dertien meter lange bar die gemaakt is van op elkaar gestapelde houten planken en die doorloopt naar het restaurantgedeelte. Daar aangekomen, is het plafond het volgende opvallende kenmerk. Onder het glazen puntdak bevindt zich een glazen plafond. De daartussen hangende lampen zorgen voor de verlichting waardoor het gehele restaurantgedeelte licht, ruimtelijk en open is. Ook de middelste rij tafels heeft een verrassend detail, want de tafelbladen zijn gemaakt van het glanzende dek van een Riva boot.

Aanwinst voor de regio
Het zicht op de Kleine Poel, de gedeeltelijk open keuken en het gebruik van stalen frames met industriële verlichting, die door de breedte van het pand heen en weer kunnen worden geschoven, maken de inrichting van het restaurant bijzonder en daarmee tot een aanwinst in het culinaire aanbod in Aalsmeer en omgeving.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: