Prachtig nieuw restaurant in Aalsmeer

7 juli 2015 |
Prachtig nieuw restaurant in Aalsmeer<

Op 22 juni is aan de Stommeerweg in Aalsmeer het tweede Joseph concept opgeleverd. Eigenaar Jos Bölte en zijn vrouw Marga Dekker openden eerder Bar
Bistro Joseph en cocktailbar Josephines in Hoofddorp. Met de opening van Joseph ‘Aan de Poel’ hebben zij met deze locatie aan het water niet alleen een restaurant met cocktailbar, maar ook een terras en publiekstrekker aan de Kleine Poel bij Jachthaven Dragt.



Havenbeheerders op zoek
Nadat het voormalige restaurant in de haven failliet ging, zochten de havenbeheerders een nieuwe exploitant voor het pand. Ze kwamen in contact met Jos Bölte, eigenaar van Bar Bistro Joseph en Josephines cocktails, wine and bites in Hoofddorp. "Ik was aan het nadenken over een nieuw horecaconcept", vertelt Jos. "Toen deze kans zich voordeed heb ik die gegrepen. De locatie is geweldig maar omdat er veel aan moest gebeuren, ben ik op zoek gegaan naar investeerders en hebben we dit project samen rond gekregen. Voor de verbouwing ben ik weer met ESTIDA gaan samenwerken. Zij zijn als geen ander in staat een ‘wow’-effect te creëren wanneer mensen een restaurant binnen komen. En dat is naast een goede prijs-kwaliteitverhouding en goed personeel van essentieel belang voor je succes."

Vintage look
Voor de inrichting zijn dezelfde vintage accenten gebruikt die ook in het bestaande Joseph en Josephines aanwezig zijn. De typische huiskamersfeer, die bereikt is door het toepassen van van warme kleuren, leer, hout en luxe stoffen, kenmerkt vooral het bargedeelte van Joseph aan de Poel. De absolute eyecatcher in het geheel is de dertien meter lange bar die gemaakt is van op elkaar gestapelde houten planken en die doorloopt naar het restaurantgedeelte. Daar aangekomen, is het plafond het volgende opvallende kenmerk. Onder het glazen puntdak bevindt zich een glazen plafond. De daartussen hangende lampen zorgen voor de verlichting waardoor het gehele restaurantgedeelte licht, ruimtelijk en open is. Ook de middelste rij tafels heeft een verrassend detail, want de tafelbladen zijn gemaakt van het glanzende dek van een Riva boot.

Aanwinst voor de regio
Het zicht op de Kleine Poel, de gedeeltelijk open keuken en het gebruik van stalen frames met industriële verlichting, die door de breedte van het pand heen en weer kunnen worden geschoven, maken de inrichting van het restaurant bijzonder en daarmee tot een aanwinst in het culinaire aanbod in Aalsmeer en omgeving.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: