Pop-uprestaurant door thuiskoks op IJburg

2 september 2015 |
Pop-uprestaurant door thuiskoks op IJburg<

Op 11, 12 en 13 september staat de Amsterdamse wijk IJburg in het teken van IJburg Serveert, een pop-up-restaurant aan de kust van het nog
onbewoonde Centrumeiland. IJburg Serveert is naar eigen zeggen 's werelds enige restaurant zonder keuken. Alle gerechten worden live bereid door thuiskoks in de wijk en door fietskoeriers aan tafel bezorgd.

IJburgse thuiskoks
Op IJburg wonen vele thuiskoks die hun maaltijden delen met buurtbewoners via de website Thuisafgehaald. IJburg Serveert maakt deze 'verborgen' community van kookfanaten voor één weekend zichtbaar. De koks koken driegangenmenu's die door fietskoeriers worden afgehaald en bij de gasten aan tafel bezorgd worden.

Deeleconomie
Het idee achter IJburg Serveert is ontstaan vanuit een fascinatie voor de snelle opkomst van de deeleconomie. Daarom werkt het restaurant met thuiskoks die actief zijn op Thuisafgehaald en met fietskoeriers van TringTring. Het pop-uprestaurant koppelt deze twee peer-to-peer-diensten aan elkaar en is daarmee eigenlijk een omgekeerd bezorgrestaurant.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Culinair
Internationale topchefs geven masterclasses in Nederland

Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, Verenigd Koninkrijk), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef He...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: