Pop-up proeflokaal Rotterdamse Laurenskerk

25 mei 2015
Pop-up proeflokaal Rotterdamse Laurenskerk

Het is één van de meest zonnige plekken van Rotterdam: het Grotekerkplein aan de Laurenskerk. Tot nu toe was het ook een plek waar
weinig gebeurde, maar daar gaat deze zomer verandering in komen.

*Proeflokaal*
De Laurenskerk opent deze zomer proeflokaal De Swarte Leeuw. De exploitatie daarvan komt in handen van de initiatiefnemers van A La Plancha. De Swarte Leeuw is een pop-up proeflokaal waar ambachtelijk gebrouwen bieren en huisgemaakte lekkernijen op de kaart komen. Het is gevestigd in de voormalige koffiehoek van de prachtige Gotische Laurenskerk, met een terras waar je heel even (of heel lang) kunt ontsnappen aan de drukte van het centrum. De Swarte Leeuw wordt vrijdag 29 mei officieel geopend.

*Bier*
Als er één ding is dat je absoluut op de kaart van het tijdelijke proeflokaal De SwartemLeeuw terugvindt, is het bier. Verschillende soorten ambachtelijke abdijbieren lessen de dorst op het terras en in de kerk. Het restaurant is gevestigd in een vleugel van de kerk (een beuk) en heeft een eigen ingang naast de hoofdingang. Alleen al het prachtige en reusachtige Gotische raam in deze beuk maakt dit een bijzondere locatie om te eten en te drinken.

*Bourgondische proeverijen*
Ambachtelijk, huisgemaakt en Bourgondisch zijn de kernwoorden van de kaart van De Swarte Leeuw. Op de kaart zijn proeverijen te vinden met producten als Brugse Beenham, Belgisch stoofvlees, Oud Rotterdam met appelstroop en de paté van Wildhandel Treure. Je kunt er ook voor een echte goede koffie terecht, met een keur aan zoete lekkernijen. Omdat er in de Laurenskerk geen keuken is, wordt gebruik gemaakt van een buitenkeuken. De gerechten zijn daarom eenvoudig, maar van hoge kwaliteit en bij voorkeur lokaal.

Overig nieuws