Pistool op tafel

8 april 2010 |
Pistool op tafel<

Stichting Horeca Onderwijs (SHO) ontving onlangs een paniektelefoontje van een horeca onderneemster uit Den Haag. Het bedrijf was door een man bezocht die tijdens zijn verblijf op zeer intimiderende wijze een pistool naast zijn bord op tafel legde.

Het voorval
Een chique uitziende heer betrad het desbetreffende restaurant rond de middag met een metgezel, die later zijn chauffeur bleek te zijn. Nadat zij kennis hadden genomen van de menukaart en hadden besteld, legde de heer brutaal een pistool op tafel. De bedienende ober merkte het wapen pas bij het serveren van het hoofdgerecht op waarna hij in paniek de eigenaresse van het restaurant informeerde. Inmiddels was het personeel behoorlijk van de kaart en waren er zelfs al enkele werknemers via de achterdeur het pand uitgevlucht. De bewuste gast was echter al vertrokken bij aankomst van de eigenaresse. Hij had gewoon afgerekend, inclusief een dikke fooi, en was met wapen- en- al in een grote Mercedes vertrokken.

Professionele hulp
Naar aanleiding van dit voorval wilde de onderneemster van de Directeur van SHO (André Pols) weten of er geen training is hoe er met dit soort situaties moet worden omgegaan. En niet alleen deze situatie, maar ook soortgelijke moeilijke situaties, want deze komen volgens de onderneemster toch vaker voor dan vroeger. Hierop antwoordde André Pols, dat bij een situatie met wapens altijd de politie gebeld moet worden, omdat het tonen en dragen van verboden wapens volgens de wet een misdrijf is. Daarnaast biedt de (verplichte) cursus Sociale Hygiëne praktische handreikingen om op de juiste manier te reageren in geval van agressie, (seksuele) intimidatie, dronkenschap en overmatig gokken.

Nienke van Haasteren

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: