Pistool op tafel

8 april 2010 |

Stichting Horeca Onderwijs (SHO) ontving onlangs een paniektelefoontje van een horeca onderneemster uit Den Haag. Het bedrijf was door een man bezocht die tijdens zijn verblijf op zeer intimiderende wijze een pistool naast zijn bord op tafel legde.

Het voorval
Een chique uitziende heer betrad het desbetreffende restaurant rond de middag met een metgezel, die later zijn chauffeur bleek te zijn. Nadat zij kennis hadden genomen van de menukaart en hadden besteld, legde de heer brutaal een pistool op tafel. De bedienende ober merkte het wapen pas bij het serveren van het hoofdgerecht op waarna hij in paniek de eigenaresse van het restaurant informeerde. Inmiddels was het personeel behoorlijk van de kaart en waren er zelfs al enkele werknemers via de achterdeur het pand uitgevlucht. De bewuste gast was echter al vertrokken bij aankomst van de eigenaresse. Hij had gewoon afgerekend, inclusief een dikke fooi, en was met wapen- en- al in een grote Mercedes vertrokken.

Professionele hulp
Naar aanleiding van dit voorval wilde de onderneemster van de Directeur van SHO (André Pols) weten of er geen training is hoe er met dit soort situaties moet worden omgegaan. En niet alleen deze situatie, maar ook soortgelijke moeilijke situaties, want deze komen volgens de onderneemster toch vaker voor dan vroeger. Hierop antwoordde André Pols, dat bij een situatie met wapens altijd de politie gebeld moet worden, omdat het tonen en dragen van verboden wapens volgens de wet een misdrijf is. Daarnaast biedt de (verplichte) cursus Sociale Hygiëne praktische handreikingen om op de juiste manier te reageren in geval van agressie, (seksuele) intimidatie, dronkenschap en overmatig gokken.

Nienke van Haasteren

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Culinair Coronacrisis
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: