Peter Klosse lector bij Stenden hogeschool

25 februari 2011 |
Peter Klosse lector bij Stenden hogeschool<

Peter Klosse krijgt een lectoraat aan de Stenden hogeschool in Leeuwarden. Op vrijdag 4 maart houdt Klosse een rede ter gelegenheid van de introductie van het lectoraat 'Gastronomie'. De lezing vindt plaats tijdens een tweedaagse conferentie over ‘Innovating Research’. De nieuwe leerstoel, waarbij de nadruk ligt op de wetenschappelijke benadering van gastronomie, sluit hier op aan.

Inauguratie
Tijdens zijn introductie-rede zal Klosse ingaan op de nieuwe wetenschappelijke wereld van Gastronomie. In het najaar wordt Peter Klosse officieel geïnaugureerd en per 1 maart aanstaande wordt hij aangesteld als lector.

Onderzoek en onderwijs
Het Hoger Hotel Onderwijs van Stenden hogeschool wil met dit lectoraat op academisch niveau dicht bij de praktijk te blijven om hiermee een impuls te geven aan de ontwikkeling van gastronomie als wetenschappelijke discipline. Peter Klosse gaat zich naast onderzoek bezighouden met de ontwikkeling van een minor gastronomie en een masteropleiding Gastronomie.

Verdiepen in smaak
Als directeur/eigenaar van restaurant ‘De Echoput’ in Hoog Soeren ging Peter zich meer verdiepen in de smaakbeleving en besloot er een studie aan te wijden. Het resultaat van zijn onderzoek legde hij vast in zijn proefschrift over smaak ’The concept of Flavour Styles to classify Flavours’, gepubliceerd in 2004. Zijn studie en passie over smaak leverde hem de titel ‘Smaakprofessor’ op.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Nieuwe sim-kaart

Zojuist hebben we onze wekelijkse vergadering gehad. Isabel, Rutger, Mark en ik nemen dan het nieuwe week- en Paasmenu door en evalueren wat er vorige week goed ging en wat er deze week beter kan. Paar dingen: op maandag gaan we dicht, het weekmenu is akkoord en voor de bestellingen hebben we een ni...

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: